topp   hm
topp - rtm
Barokk, makroner og Kåre Conradi

21.10.2016 - Nyheter

Unn deg selv en helaftens tidsreise tilbake til barokken, dandert med Kåre Conradi, Det Norske Blåseensemble og søte makroner!

Rytmefest i barnehagen

12.10.2016 - Nyheter

Afrikanske rytmer fyller rommet i Læringsverkstedet DoReMi barnehage i Halden. Ivrige barnekropper med lopper i blodet sliter med å sitte rolig på den lille plassen de er tildelt. Det Norske Blåseensembles perkusjonist, André Fjørtoft, er på besøk og har tatt med seg rytmeinstrumenter i alle fasonger, og fra flere verdenshjørner.

Geir Lysne om klassisk improvisasjon: "Hvor død må en komponist være for at en utøver eller dirigent skal kunne bruke materialet som et utgangspunkt?"

07.10.2016 - Nyheter, Sanntidsmusikk

Geir Lysne: Hva skjer når man hopper over komponist og dirigent, og lar de klassiske musikere selv ta samtlige kunstneriske valg i en konsertsituasjon? Fri-jazz er en vanlig kunstnerisk arbeidsmetode innen den sjangeren, men hvilken musikk oppstår når man bruker samme metodikk med musikere som har annen skolering og referanserammer? Fri-klassisk?

Magisk i Alte Oper

29.09.2016 - Nyheter, Sanntidsmusikk

Musikfest, Frankfurt, Alte Oper: På scenen står kun et flygel og slagverk. Publikum – over 2000 i tallet – sitter ytterst i stolsetene i påvente av det som skal skje.

Hovedsponsor: