dnbe_3D_no-svart-trykk
Hadland_980x650_Veronica%20Van%20Groningen
Foto: Veronica van Groningen.

Christian Ihle Hadland

Klaver

Christian Ihle Hadland er født i 1983 og studerte med Jiří Hlinka ved Barratt Due Musikkinstitutt. Han har etablert seg som en sann virtuos på klaveret og hans delikate, raffinerte spill og personlige uttrykk har ført ham til noen av verdens mest prestisjetunge scener.


 
Hadland hadde sin profesjonelle konsertdebut med Kringkastingsorkesteret – KORK allerede som 15-åring, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2011 da han var «BBC New Generation Artist» og fikk være solist med alle fem BBC-orkestrene. Engasjementet ble avsluttet ved at han spilte Beethovens Klaverkonsert nr. 2 ved BBCs anerkjente Proms-konsert i Royal Albert Hall, sammen med Oslo-Filharmonien og dirigent Vasily Petrenko. Konserten ble overført live og Christian ble hyllet av London-kritikere for sin utenomjordiske sound.  
 
Christian er en svært ettertraktet kammermusiker og har opptrådt ved mange prestisjefylte arenaer og festivaler. Han har vært kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival siden 2010 og opptrådt ved Festspillene i Bergen en rekke ganger – blant annet som solist på Griegs a-mollkonsert i 2012.
Han har en rekke kritikerroste innspillinger på merittlisten og har vært nominert til Spellemannspris flere ganger. I 2014 vant han prisen sammen med Erlend Skomsvoll og 1B1 for albumet Holberg Variations.

Hadland har vunnet flere priser, inkludert Den norske solistpris, Lindemanprisen, Shell-prisen og Statoils talentstipend for klassisk musikk 2009.