dnbe_3D_no-svart-trykk
the-mission

The Mission

Billetter

«The Mission» er fravær av sirlig oppstilte orkesterrekker og notestativ. Og nærvær av rytmer, energi og pur spilleglede. Musikerne har memorert repertoaret for å forkorte avstanden mellom seg selv og publikum. Åpne opp for orkesterets indre liv og fjerne tid og rom. Føle på pulsen, dynamikken og lidenskapen som finnes så godt bevart i sanger fra det latinamerikanske 1500-tallet. En musikalsk fest du sent vil glemme.
Sangskattene ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da spanjolene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et spennende, eksotisk musikalsk møte. Fylt til randen av svingende og rytmiske elementer som kan friste selv den mest innadvendte gjest til impulsiv dans og spontane jubelrop.  
 
Musikerne beveger seg rundt hverandre, forbi hverandre. I mindre og større grupper – som i en dans. Resultatet er en nydelig dynamikk i sound så vel som det visuelle og gjør opplevelsen total, løssluppen og leken.
 
Det Norske Blåseensemble har gjort det latin-amerikanske repertoaret til sitt eget og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for både konsertprogrammet og innspillingen av dette. Blant annet har prosjektet tatt ensemblet hele veien til en av verdens største barokkfestivaler i Bolivia - «Misiones de Chiquitos».
 
Musikken blir fremført i versjoner på skreddersøm av ensemblets egen Stian Aareskjold, og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter, noe som kjennetegner Det Norske Blåseensemble. Den faste besetningen er for anledningen utvidet med zinke/cornetto og gitar.
 
Vær velkommen når Det Norske Blåseensemble byr opp til dans!


​*Konsertene i Halden og Moss inngår i Det Norske Blåseensembles abonnementstilbud.

Lyst til å bli abonnent? Les mer her.

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble

Andre relaterte konserter

juleoratoriet
Klassisk
J. S. Bach: Juleoratoriet
04.12, 05.12, 06.12
Sarpsborg, Halden, Moss
Kjøp billett / LES MER
nyttaarskonserten
Klassisk
Nyttårskonserten
09.01, 10.01, 11.01, 12.01
Halden, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad
Kjøp billett / LES MER
the-mission%20med%20Luciana%20Mancini
Klassisk
The Mission med gjesteartist Luciana Mancini
21.11, 22.11, 23.11
Sarpsborg, Oslo, Moss
Kjøp billett / LES MER