dnbe_3D_no-svart-trykk
the-mission%20med%20Luciana%20Mancini

The Mission med gjesteartist Luciana Mancini

Billetter

21.11
KL 19.00
Sarpsborg kirke - Sarpsborg
22.11
KL 19.30
Den Norske Opera & Ballett – Prøvesalen - Oslo
23.11
KL 19.00
Moss kirke - Moss
«The Mission» er fravær av stoler, orkesterrekker og notestativ. Og nærvær av rytmer, energi og pur spilleglede. Musikerne i Det Norske Blåseensemble har memorert repertoaret for å fjerne avstanden mellom seg selv og publikum. Åpne opp for orkesterets indre liv og fjerne tid og rom. Du får selv kjenne pulsen, dynamikken og lidenskapen som finnes så godt bevart i sanger fra det latinamerikanske 1500-tallet.
Musikerne beveger seg rundt hverandre, forbi hverandre. I mindre og større grupper – som i en dans. Resultatet er en nydelig dynamikk i sound så vel som det visuelle og gjør opplevelsen total, løssluppen og leken.
 
Temperaturen stiger ytterligere når anerkjente Luciana Mancini entrer scenen. Svenskfødte Mancini har chilenske røtter og gjør den latinamerikanske stemningen som fyller rommet til å ta og føle på.    
 
Sangskattene ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da spanjolene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et spennende, eksotisk musikalsk møte. Fylt til randen av svingende og rytmiske elementer som kan friste selv den mest innadvendte gjest til impulsiv dans og spontane jubelrop.  
 
Det Norske Blåseensemble har gjort det latin-amerikanske repertoaret til sitt eget og har høstet nasjonal og internasjonal anerkjennelse for både konsertprogrammet og innspillingen av dette. Blant annet har prosjektet tatt ensemblet hele veien til en av verdens største barokkfestivaler i Bolivia - Misiones de Chiquitos.
 
Musikken blir fremført i versjoner på skreddersøm av ensemblets egen Stian Aareskjold, og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter, noe som kjennetegner Det Norske Blåseensemble. Den faste besetningen er for anledningen utvidet med zinke/cornetto og gitar.
 
Vær velkommen når Det Norske Blåseensemble nærmest byr opp til dans!

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble,

Andre relaterte konserter

BrahmsRequiem980x650
Klassisk
J. Brahms: Ein deutsches Requiem
30.10, 31.10, 02.11, 03.11
Hamar, Sandefjord, Fredrikstad, Oslo
Kjøp billett / LES MER
the-mission
Klassisk
The Mission
14.11, 15.11
Halden, Fredrikstad
Kjøp billett / LES MER
juleoratoriet
Klassisk
J. S. Bach: Juleoratoriet
04.12, 05.12, 06.12
Sarpsborg, Halden, Moss
Kjøp billett / LES MER