niklas 980x650

Niklas Engquist

Tenor

Niklas Engquist er en av Skandinavias mest ettertraktede tenorer og er utdannet ved Musikhögskolan i Malmö. Han opptrer jevnlig med ledende skandinaviske orkestre, som blant annet Sveriges Radios Symfoniorkester, dansk Radio Symphony Orchestra, Trondheim Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, Kristiansand Symfoniorkester og Århus Symphony Orchestra og Det Norske Blåseensemble.
 
 
Mange av Niklas’ konserter er blitt sendt på svenske så vel som danske radiostasjoner, og han har dukket opp i flere sendinger på svensk tv.
 
Han har samarbeidet med dirigenter som Gregor Bühl, Thomas Dausgaard, Vincent de Kort, Marcus Edgar, Gary Graden, Daniel Harding, Tõnu Kaljuste, Louis Langrée, Stephen Layton, Fredrik Malmberg, Stefan Parkman, Andrew Parrott, Raphaël Pichon, Tobias Ringborg, Morten Schuldt-Jensen og Robin Ticciati.
 
I 2016 har Niklas blant annet sunget Bachs Matteuspasjonen med Århus Symfoniorkester, Monteverdis Mariavesper med Rebaroque Barque Ensemble, musikk av Handel og Britten i Stockholm – i forbindelse med den prestisjefulle Baltic Sea Festival – med dirigent Olof Boman, Mozarts Requiem i Nyköping og Bachs Juleoratoriet med Det Norske Blåseensemble.
 
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017