wollny 980x650

Det Norske Blåseensemble feat. Michael Wollny Trio

Billetter

27.01
KL 19.30
Kulturkirken Jacob - Oslo
Internasjonal suksess til Jacobs kirke, 27. januar:
Endelig samles Det Norske Blåseensemble og den tyske stjernepianisten Michael Wollny og hans trio på den norske scenen. Ensemblet har gjort stor suksess på det tyske markedet i et banebrytende samarbeid hvor jazz møter klassisk – og noe helt nytt blir født.
I Jacobs kirke får du en kveld i improvisasjonens verden og med en eksklusiv forsmak på den kommende CDen OSLO 
 
Kritikerroste konserter for fulle hus i Leipzig, Frankfurt, Munchen, Dortmund, Hamburg, Wesel og Düsseldorf. På knapt fire år har Det Norske Blåseensembles satsning på sanntidsmusikk under Geir Lysnes ledelse, vokst fra å være et forsøksprosjekt til å bli en banebrytende suksess. Michael Wollnys jazztrio i møtet med det klassiske ensemblet fra Halden, rokker ved konvensjonelle oppfatninger av improvisasjon. Alexander Granach for den tyske avisen Streiflichter beskriver det musikalske samarbeidet som følger:
 
”Jazz var nødvendigvis ikke. Heller en improvisasjonssuite med elementer av klassisk modernisme, noen ganger med rytmisk spiss, noen ganger med atonale klanger og noen ganger som et impresjonistisk lydmaleri med klokkelignende akkorder på piano eller melankolske linjer i trombonene. Det passet til konserten, som om det var ment på den måten fra begynnelsen. Skål for en magisk kveld.” – Streiflichter.com.
 
 
Stjernespekket møte i Rainbow Studio
 
Nylig kulminerte samarbeidet innspilling av CDen OSLO med to legender i kontrollrommet; ACT Musics Siegfried Loch og Rainbow Studios Jan Erik Kongshaug. En improvisert innspilling som viser det fruktbare samspillet i sin fulle bredde. Loch initierte innspillingen etter å ha overvært ensemblets konsert ved Rheingau Music Festival august 2017. 
 
”Dette var ekstraordinært! Jeg hadde ikke forventet noe slikt. Jeg har hørt Michael Wollny Trio mange ganger og jeg har hørt Det Norske Blåseensemble i Hamburg. Men sammen ble det en totalt annerledes opplevelse. For meg var det tidvis lyrikk. Som om at ensemblet skrev et dikt sammen. Det ble en uforglemmelig aften!” – Siegfried Loch.
 
Ensemblet spiller utdrag fra OSLO også 3. februar 2018 på WDR Jazzfest i Güthersloh, der konserten blir direktesendt i tysk radio og streamet live på internett.  

CDen OSLO vil være i salg fra 24. mars 2018. 


Om Michael Wollny
 
  • Tysk jazzpianist, født i 1978 i Schweinfurt i den tyske delstaten Bayern sør i Tyskland.
  • Gir ut plater på det anerkjente selskapet ACT Music, der bl.a. Tore Brunborg, Esbjörn Svensson Trio, In the Country og Henning Kraggerud er kontraktert.
  • Regnes som en av de ledende jazzmusikerne i Tyskland, kjent for sin musikalske oppfinnsomhet og ukonvensjonelle tenkning og stil.
  • Spiller over hele verden.

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble

Michael Wollny Trio;
 
Michael Wollny – piano
Eric Schaefer – slagverk
Christian Weber – kontrabass
 

Andre relaterte konserter

wollny dnbe jazzfest 980x650
Sanntidsmusikk
Michael Wollny Trio & The Norwegian Wind Ensemble
03.02
Gütersloh, Tyskland
Kjøp billett / LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017