dnbe gallakonsert 980x650

Gallakonsert – 17. mai

Billetter

17.05
KL 15.30
Brygga Kultursal - Halden
Nasjonalromantisk med Solveig Kringlebotn
Det Norske Blåseensemble inviterer tradisjonen tro til grunnlovsfeiring og Gallakonsert i Brygga Kultursal, Halden. Konsertens program består av kjente og kjære sanger fra et rikholdig nasjonalromantisk repertoar, kronet med hele landets operadiva Solveig Kringlebotn.
Medvirkende:

Det Norske Blåseensemble
Solveig Kringlebotn – sopran
Ingar Bergby – dirigent


Solveig Kringlebotn er kjent og kjær for både publikum og Det Norske Blåseensemble. Hun er blant de internasjonalt mest kjente norske musikere uansett sjanger, og hennes omfattende karriere i inn- og utland er imponerende. Blant annet har hun vært trekkplaster ved de prestisjetunge festivalene i Edinburgh, Glyndebourne og Salzburg. Hun har opptrådt med Berlinfilharmonikerne på Hollywood Bowl og BBC Promenade Concerts, og ved ledende operahus som Covent Garden, Pariseroperaen, La Scala og Wiener Staatsoper.
 
Hornist Britt Kristin Larsen er ensemblets egen solist på Edvard Fliflet Bræins vakre romanse Ut mot havet. Britt Kristin vokste opp i Sarpsborg og begynte sin musikalske reise i Tindlund skolekorps.  I år feirer vi Britt Kristins 20-årsjubileum som ensemblets hornist. 
 
Dirigent Ingar Heine Bergby ble født i Sarpsborg, og hans musikalske familie bragte ham inn i den lokale korpsbevegelsen. Han utdannet seg som klarinettist med professor Richard Kjelstrup ved Norges Musikkhøgskole. Senere studerte han orkesterdireksjon med professor Karsten Andersen samme sted, og ved Sibeliusakademiet med Jorma Panula som direksjonslærer. Han tok diplomeksamen i orkesterdireksjon ved Norges musikkhøgskole i 1991 med beste karakter. I dag er han en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera, samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft, meget god partiturforståelse, solid teknikk, og med stor pasjon og engasjement for arbeidet sitt.


Det Norske Blåseensemble holder også tradisjonen levende og spiller konsert i Busterudparken i Halden kl. 12.00 på nasjonaldagen. I år har vi gleden av å presentere ensemblets egen tubaist Roger Fjeldet som spillende konferansier og som vanlig blir det norsk festmusikk og allsang – som hører nasjonaldagen til.

Se eget arrangement her.Vistnok var vi ikke mange;
men vi strak dog til,
da vi prøvdes nogle gange,
og det stod på spil;
ti vi heller landet brænte,
end det kom til fald;
husker bare, hvad som hændte
ned på Fredrikshald!
 
–”Ja, vi elsker dette landet”. Bjørnstjerne Bjørnson.   

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble
Solveig Kringlebotn – sopran
Ingar Bergby – dirigent
 

Andre relaterte konserter

dnbe mozart requiem 980x650
Tidligmusikk
Mozarts Requiem – Mendelssohns Symphony No.4, Op.90
21.03, 22.03
Fredrikstad, Sarpsborg
Kjøp billett / LES MER
operafest 980x650
Tidligmusikk
Operafest
08.04, 11.04, 12.04
Sarpsborg, Halden, Fredrikstad
Kjøp billett / LES MER
dsc07295lr
Tidligmusikk, Sanntidsmusikk, Annet
Kammermusikkfest i Risør 2018
28.06, 29.06, 30.06, 01.07
Risør
Kjøp billett / LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017
}, []);