atle 980x650

Atle Sponberg

Fiolin

Atle Sponberg har markert seg som en av de mest interessante norske fiolinistene i dag. Han er aktiv som solist, kammermusiker og orkesterleder, har turnert overalt i Norge og har reist på festivaler over hele Europa, i USA og i Australia.
Atle Sponberg har vært solist med Oslo Filharmoniske orkester, Kringkastingsorkesteret, Bergen Filharmoniske, Kristiansand symfoniorkester, Tromsø kammerorkester, Pori Sinfonietta i Finland. Han har samarbeidet med dirigenter som Rolf Gupta, Ari Rasilainen, Walter Weller og Andrew Manze.

Som kammermusiker har han gjestet festivaler i England, Irland, Finland Italia, Tyskland, Danmark, Sverige, Nederland, Australia og Norge.

Atle Sponberg har spilt med Adrian Brendel, Prya Mitchell, Christian Poltera, Kathryn Stott, Jan Erik Gustavson,Alexander Sitkovetski, Piers Lane, Henning Kraggerud, Arvid Engegård, Juliet Jopling, Håvard Gimse, Øystein Birkeland, Knut Erik Sundquist og Vertavokvartetten.

Sponberg har en rekke CD utgivelser: Den kritikerroste CD-en ”Quietude” med Gjøvik Sinfonietta, Tango for 3, flere CD-er med Engegårdkvartetten og innspillinger  med ny musikk av blant andre Antonio Bibalo og Randall Meyers.

Et av flere høydepunkt de senere årene var turneen i Australia i 2013 der Sponberg var solist på en rekke konserter i forbindelse med Australian Festival of Chamber Music.

En av Sponbergs store lidenskaper er argentinsk tango, som han har studert i Buenos Aires med fiolinlegenden Soares Paz. Foreløpig høydepunkt som tangofiolinist er Årstidene av Piazzolla med Trondheimsolistene og tangokonsert med Det norske kammerorkester og den argentinske sangerinnen Julia Zenko.

 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TLF: +47 95 30 85 00 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kynningsrudlogo