steven 980x650

Steven Devine

Dirigent

Steven Devine har en travel og omfattende karriere som kunstnerisk leder og pianist og samarbeider med noen av verdens beste musikere.

 
Han debuterte som dirigent i 2002 i Royal Albert Hall, hvor han nå opptrer regelmessig. Der dirigerte han også sin første Proms­konsert (BBCs promenadekonsert) i august 2007 med OAE – Orchestra of the Age of Enligh­tenment. Han har dirigert Mozart Festival Orchestra i hvert eneste store konsertlokale i Storbritannia, og også gjennom det meste av Sveits. Steven er kunstnerisk leder for New Chamber Opera i Oxford og har opptrådt med et repertoar som spenner fra Cavalli til Rossini. For Darting­ton Festival Opera har han dirigert Händels Oratorium og Purcells Dido og Aeneas.

Siden 2007 har Steven vært cembalosolist i London Baroque, i tillegg til sin stilling som assisterende pianist i OAE. Han er også hovedpianist i The Gonzaga Band, Apollo and Pan og The Classical Opera Company, og opptrer jevnlig med mange andre grupper i Europa. Han har spilt inn over 30 CD­er sammen med andre artister og ensembler, og har gjort tre soloinnspillinger. Hans
innspil­ling av Bachs Goldbergvariasjoner (Chandos Records) er blitt hyllet av kritikerne – inkludert Gramophone maga­zine som beskrev den som «blant de aller beste». Volum 1 av Rameaus samlede verker for cembalo (Resonus) har fått fem stjerner av BBC Music Magazine, og Stevens ny­innspilling av Bachs Italienske konsert er blitt stemt frem som en av Classic FMs Connoisseur’s choice.

Steven er fast medlem av OAEs undervisningsteam, professor i cembalo og hammerklaver ved Trinity Laban Conservatiore of Music, i tillegg til å være gjestelærer, dommer og eksaminator for mange andre institusjoner. Fra våren 2016 har Steven Devine vært ansatt som kurator for satsningsområdet tidligmusikk hos Det Norske Blåseen­semble. 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017