steven 980x650

Steven Devine

Dirigent

Når Det Norske Blåseensemble gjenopptar førjulstradisjonen med Händels Messias, er det sammen med Schola Cantorum, spennende solister og under Steven Devines ledelse.
 
Ensemble, kor og dirigent har rukket å samarbeide en rekke ganger– også om Händels Messias. For både publikum og ensemblet har librettoen med bibelske tekster blitt en kjærkommen juletradisjon.

Dirigent Steven Devine mener det er mange årsaker til at Händels verk har beholdt sin høye status.

– Først og fremst fordi den er fullspekket med fantastisk musikk man aldri blir lei av å lytte til. Den tar publikum med på en musikalsk følelsesmessig reise, fra det gripende til det lystige, sier Devine.  


Om Steven DEVINE

Steven Devine har en travel og omfattende karriere som kunstnerisk leder og pianist og samarbeider med noen av verdens beste musikere.

Devine debuterte som dirigent i 2002 i Royal Albert Hall, hvor han nå opptrer regelmessig. Der dirigerte han også sin første Proms­konsert (BBCs promenadekonsert) i august 2007 med OAE – Orchestra of the Age of Enlightenment. Han har dirigert Mozart Festival Orchestra i hvert eneste store konsertlokale i Storbritannia, og også gjennom det meste av Sveits. Steven er kunstnerisk leder for New Chamber Opera i Oxford og har opptrådt med et repertoar som spenner fra Cavalli til Rossini. For Dartington Festival Opera har han dirigert Händels Oratorium og Purcells Dido og Aeneas.

Siden 2007 har Steven vært cembalosolist i London Baroque, i tillegg til sin stilling som assisterende pianist
i OAE. Han er også hovedpianist i The Gonzaga Band, Apollo and Pan og The Classical Opera Company, og opptrer jevnlig med mange andre grupper i Europa. Han har spilt inn over 30 CD­er sammen med andre artister og ensembler, og har gjort tre soloinnspillinger. Hans innspilling av Bachs Goldbergvariasjoner (Chandos Records) er blitt hyllet av kritikerne – inkludert Gramophone magazine som beskrev den som «blant de aller beste». Volum 1 av Rameaus samlede verker for cembalo (Resonus) har fått fem stjerner av BBC Music Magazine, og Stevens nyinnspilling av Bachs Italienske konsert er blitt stemt frem som en av Classic FMs Connoisseur’s choice.

Steven er fast medlem av OAEs undervisningsteam, professor i cembalo og hammerklaver ved Trinity Laban Conservatiore of Music, i tillegg til å være gjestelærer, dommer og eksaminator for mange andre institusjoner. Siden våren 2016 har Devine vært ansatt som kurator for satsningsområdet tidligmusikk hos Det Norske Blåseensemble. 
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017