sunnivaeliassen980x650
Händels Messias; Det Norske Blåseensemble med Sunniva Eliassen. Foto: Lena Sørensen

Sunniva Eliassen

Mezzosopran

Mezzosopranen Sunniva Eliassen er en stigende stjerne på den klassiske musikkhimmelen.  Hun har sin utdanning fra Universitetet i Tromsø og Musikhochschule Lübeck i Tyskland samt regelmessig undervisning hos Berit Norbakken Solset. Og de to står side om side i Det Norske Blåseensembles Händels Messias.
 


 
 
Gjennom masterstudiet har hun valgt å fordype seg i oratorie- og konsertsang og samtidsmusikk. Sunniva avsluttet våren 2014 sin mastergrad i Lübeck og videreutdanningen «Barock Vokal» som er tilknyttet Musikhochschule Mainz. Hun er ofte brukt som solist ved oppsettinger av oratorier, messer og pasjoner i Tyskland og i Norge. Hun framførte samtlige av Bachs solokantater for alt med Hamburger Barockorchester på Bachs dødsdag i 2012.

Våren 2012 hadde hun dessuten rollen som alvekongen Oberon da Musikkhøgskolen i Lübeck satte opp En midsommernatts drøm av Benjamin Britten. Innenfor samtidsmusikk bør spesielt stykket Despedida av Theo Brandmüller nevnes, samt urframføringen av Erhan Sanris Begegnung der Propheten i Berliner Philharmonie.
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017