k%c3%a5re conradi 980x650

Kåre Conradi

Sang

Det Norske Blåseensemble er begeistret for Kåre Conradi – både som skuespiller og sanger. Senest høsten 2016 inviterte vi ham til å spille rollen som  «litt av en snobb» i barokk-konserten Franske Fristelser – noe han  håndterte med bravur.  Samarbeidet fristet til rask gjentakelse, og i Juleshow med Karianne og Kåre vil crooneren Kåre igjen briljere og sjarmere Østfoldpublikummet.   

 
Kåre vokste opp på Nesøya i Asker. Faren, reklamemannen Fredrik Conradi, var en habil musiker og sanger, som sammen med skolekamerat Egil Monn-Iversen startet den populære sanggruppa The Monn Keys.
 
Da han var 12 begynte Kåre å steppe, og kunne dermed ta i bruk musikken han hadde lyttet til hjemme. Moren elsket nemlig Frank Sinatra og sørget for at Kåres store forbilder ble nettopp Sinatra og Sammy Davis jr. Hver dag etter skolen, satt Kåre Sinatra på platespilleren og sto foran bokhyllen og dirigerte – når han ikke steppet på stuegulvet.
 
I dag er Kåre én av våre mest etterspurte og erfarne skuespillere og landets ukronede croonerkonge. Han kliner mer enn gjerne til med jazz og storband når han får sjansen.
 
Kåres er kjent for de aller fleste og hans merittliste er lang og innholdsrik. For de vitebegjærlige byr vi på en lenke til hans fullstendige biografi. Her begrenser vi oss til en liten oppdatering:  


KORT OM KÅRE
 
  • Født 11. januar 1972. 
  • Utdannet ved Statens teaterhøgskole og London Academy of Music and Dramatic Art i London.
  • Har vært fast ansatt ved Nationaltheatret siden 1999.
  • Conradi er initiativtaker til det Norske Ibsenkompaniet og har blant annet gjestet Nationaltheatret, India, London og Edinburgh Fringe Festival med Om Peer
  • Kåres film og TV-produksjoner: 37 1/2, Den siste revejakta, Kodenavn Hunter, Kong Curling, Størst av alt, Arctic Passage, The Philantropist, Erobreren, Gutta Boys, Wide Blue Yonder, Kraftidioten, Keeper’n til Liverpool, Løvekvinnen, Haram, Vikingane  og stemmen til redaktør Frimann Pløsen i filmene Jul i Flåklypa og Herfra til Flåklypa.
  • Som sanger og musiker har han jobbet innen en lang rekke formater i Norge og England. Han samarbeider mye med Hans Mathisen, Helge Lien og Kjetil Bjerkestrand.
  • Kåres priser:  nominert til Kanonprisen for Den Siste Revejakta, Nationaltheatrets Venners pris 1997, Trøndelag Teaters Venners pris 1998, Radioteatrets Blå fugl for rollen som Falk i Kjærlighetens komedie og Continentalprisen 2001 sammen med Øystein Røger for Stones in his Pockets, Heddaprisen 2016 for beste mannlige skuespiller i Richard III.
  • Etter rollen som Orm i Vikingane på NRK og Richard III på Nationaltheatret har Kåre pendlet mellom Norge og Skottland. Der har han filmet en birolle som forretningsmannen Lukas Steiner i BBCs nye storsatsing Clique . Teamet bak Clique er forøvrig det samme som bak suksesserien Skins. Serien ble sendt på BBC 3 og 2 i april.
  • Kåre har også landet en rolle i sesong 3 av BBC1s serie W1A.  Hugh Bonneville (Downton Abbey) har hovedrollen i denne prisvinnende komedieserien som den kreative men lite vellykkede Ian Fletcher .
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017