karianne biobilde 980x650

Karianne Kjærnes

Sang

Fra å være en av landets mest fremtredende korister i en årrekke har mossejenta Karianne Kjærnes tatt skrittet frem som soloartist. Det Norske Blåseensemble er stolte av å presentere henne i Juleshow med Karianne og Kåre. 

 
Du har sett henne på Beat for Beat fire ganger, Nobelkonserten, Spellemannsprisen, Allsang på grensen, Idrettsgallaen, Artistgallaen, Hver gang vi møtes og flere ganger i Melodi Grand Prix. Sistnevnte er også hennes artistiske høydepunkt, da hun var med å vinne Eurovisjon Song Contest-finalen med Alexander Rybak i Moskva i 2009. Og hun har opptrådt sammen med stjerner av betydelig format, som Carola, Sissel Kyrkjebø, Kurt Nilsen, Nik Kershaw, Madcon og Sara Brightman, for å nevne noen.

Musikken kom tidlig inn i livet hennes, faktisk allerede da hun gikk i musikalsk barnehage hos Eva Torvaldsen. Hun var også med i Ramberg skolemusikkorps, med busserull og østerdalslue i tre – fire år. Der spilte hun tverrfløyte. Hun kan også traktere piano og Obo. Men det var ikke bare musikk for unge Karianne, det var idrett også. Hun avviklet imidlertid idrettskarrieren, og fikk en overbevisende opplevelse av at kombinasjonen musikk og humor var noe for henne da hun spilte i russerevyen på Kirkeparken. Deretter ble det Sagavoll Folkehøyskole med sang som hovedinstrument, og dermed var hun i gang.

Hun fortsatte med musikk grunnfag, tok toårig utdannelse som musikalartist ved Bårdar-akademiet, og har bachelorgrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun fikk umiddelbart jobb på Dizzie Showteater i 2002, hvor hun spilte med Øystein Sunde, og deretter med Øivind Blunck og Nils Vogt.

Et annet høydepunkt har Karianne ganske nylig opplevd på hjemmebane i Moss i forestillingen Sammen med Ole Jacob Lindberg.

– Ja, det har absolutt vært et høydepunkt for meg, jeg forbinder så mye positivt og godt med Parkteatret og Moss, smiler Karianne.

Karianne er bosatt på vakre Jeløy sammen med mann og datter. 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017