foto-magnus-selander mg 1234
Monica Zetterlund 80 år; m/Rigmor Gustafsson. Foto: Magnus Selander

Rigmor Gustafsson

Sang

Rigmor Gustafsson er unik på den skandinaviske jazzscenen. Hennes tre siste album har alle solgt til gull – noe sangerinnen fra Värmland er helt alene om. Hun har hyllet Monica Z i konsertene ’Ooh! Monica’ på de største scener i Sverige i en årrekke og er velkjent for sine vakre tolkninger av Monicas rikholdige diskografi.

 – Det kändes först som ett självmordsprojekt, sier Rigmor med ærefrykt i stemmen om tiden før hennes første hyllestkonsert skulle finne sted.

Nå har hun hyllet jazzdivaen i en årrekke – til stående ovasjoner i hele Sverige.

Det norske publikummet fikk sist høre Rigmor som solist med Det Norske Blåseensemble i september 2016 – i konsertene 'Magic Moments of Burt Bacharach'. Det gleder oss å ønske henne hjertelig velkommen tilbake i hyllestkonserten 'Monica Zetterlund – 80 år'. 

Hun har hele verden som scene og turnerer jevnlig med egen kvartett. I tillegg er hun også ofte gjesteartist i store produksjoner og TV-program; i Sverige og internasjonalt. Hun har mottatt en lang rekke stipendier, utmerkelser og priser for sin musikk, og i 2013 ble hun tildelt den mest prestisjefylte svenske jazzprisen av de alle: Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

Se Rigmors videohilsen:
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017