Eirik%20Krokfjord_980x650
Mozart Messe i c-moll; Det Norske Blåseensemble med Eirik Krokfjord.

Eirik Krokfjord

Baryton

Eirik Krokfjord (baryton) er fra Lørenskog. Som konsertsolist har han opptrådt med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Kringkastingsorkesteret, Det Norske Solistkor, Oslo Domkor, og flere ganger med Barokkanerne, med dirigenter som Herbert Blomstedt, Alessandro Tampieri, Grete Pedersen, Rolf Gupta og Ari Rasilainen.
Krokfjord har blant annet spilt Leporello i Don Giovanni på Edderkoppen teater, i Et drømspill på Nationaltheatrets hovedscene, i Rom for Dans' danseteaterforestilling Underlandet og han har sunget konserter på tidligmusikkfestivalen «Semana de Música Antiga» i Brasil.
 
Repertoaret strekker seg ellers fra dramatisk opera til renessansemonodi, men også mye nyere musikk – eksempelvis Sir Peter Maxwell Davies’ Eight Songs for a Mad King, Dominick Argentos The Andrée Expedition, hovedrollen som statsminister Christian Michelsen i Kjell Habbestads opera Karlstad 1905, samt flere urframføringer med Ensemble Aksiom og dirigent Kai Grinde Myrann.
 
Krokfjord har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, men har vært elev av Yngve Søberg siden 2015. Krokfjord har blitt beskrevet som “minneverdig” av Bachtrack.com og som “en fryd å høre på” i Dagbladet, men hans favorittsitat er fremdeles Akers Avis Groruddalens “han er sikkert veldig flink han også”.
 
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017