wollny und nosferatu foto susann jehnichen leipziger jazztage (10)

NOSFERATU – EINE SYMPHONIE DES GRAUENS

Billetter

05.05
KL 20.00
Konzerthaus Dortmund - Dortmund
NOSFERATU – EINE SYMPHONIE DES GRAUENS
Det Norske Blåseensemble under kurator Geir Lysnes ledelse har gjort banebrytende fremskritt når det gjelder satsning på sanntidsmusikk. Ensemblet høster stor anerkjennelse for arbeidet, og etterspørselen øker både ved nasjonale og internasjonale scener.
På Lysnes forespørsel om et eventuelt samarbeid med den tyske anerkjente pianisten Micheal Wollny, var svaret et ubetinget ja.

Paradoksalt nok hadde ensemblet landet på Nosferatu som et kommende filmimpro-prosjekt. Noe som viste seg å også være én av Wollnys favorittgrøssere.

– Allerede som tenåring var jeg fascinert av alt som var merkelig. Jeg forsøkte stadig å stjele de skrekk eller science fiction-bøker fra min søster for å lese i smug. Det samme gjaldt for filmer og musikk, sier Michael Wollny.
 
Ensemblets seiersgang i Tyskland
 

Det siste året har samarbeidet ført til stor suksess og fulle hus i Frankfurt, Hamburg og München. I 2017 spiller ensemblet på en rekke nye scener og deriblant Dortmund, Fredrikstad, Schloss Diersfordt og Rheingau.   
 
Musikerne kaster seg ut på dypt vann når de entrer scenen, helt uten noter og uten å ane hva innholdet i konserten vil bli. De flytter stadig grenser som berører det menneskelige aspektet så vel som det musikalske. Fraværet av noteark og regler åpner for en helt ny konsertopplevelse – også for publikum.  
 

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble,
michael wollny %c2%a9joergsteinmetz-act(1)
Michael Wollny, piano
schaefer
Eric Schaefer, slagverk

Andre relaterte konserter

Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TLF: +47 95 30 85 00 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kynningsrudlogo