dnbe nytta%cc%8arskonsert2019 980x650

Nyttårskonserten 2019

Billetter

05.01
KL 19.00
Brygga Kultursal - Halden
06.01
KL 19.00
Sarpsborg Scene - Sarpsborg
09.01
KL 19.00
Blå Grotte - Fredrikstad
10.01
KL 19.00
Moss kirke - Moss
På årets første blanke ark males nyttårsstemning i de vakreste farger når Det Norske Blåseensemble byr på et klassisk, kjent og kjært nyttårskonsertprogram. Udødelige klassikere, fra det lette og lystige operette- og musikalrepertoaret, til skatter fra operalitteraturen som bringer frem de aller mektigste følelsene.
Konserten krones av en av landets sterkest lysende unge stjerner på operahimmelen; Hamida Kristoffersen, og den internasjonalt anerkjente portugisiske tenoren Paulo Ferreira. Ensemblets egen tubaist Roger Fjeldet briljerer i lystige Karneval i Venedig, og tradisjonen tro presenteres et knippe av fremtidens musikere i samarbeid med Østfolds kulturskoler.
 
Bernsteins udødelige klassiker Somewhere fra West Side Story setter an tonen til det som er en musikalsk festaften av de sjeldne. Blant annet får vi et gjenhør med to av Lehárs største suksesser; mektige Dein ist Mein Ganzes Herz fra «Smilets land» og den kjente valsen Lippen schweigen fra «Den glade enke». Sistnevnte operette ble ikke godt mottatt av wienerne og ble følgelig tatt av plakaten etter få forestillinger. Men det skulle ikke gå lang tid før den ble satt opp igjen – og det til enorm verdenssuksess.
 
Nyttårskonsertens andre avdeling tar oss blant annet til en bitende kald julaften i 1840-tallets Paris og Puccinis varme skildring av nyfødt kjærlighet i operaen «La Bohéme». En gruppe unge kunstnere nekter å akseptere livets harde realiteter; den kalde vinteren, fattigdom og sykdom. Dikteren Rodolfo forelsker seg mens han varmer Mimis iskalde hender i sine. I den berømte Mimis arie beskriver hun sitt enkle liv som broderer, før de to så inderlig forenes i duetten O soave fanciulla.
 
Like vakkert som nyfødt kjærlighet i Paris, skildrer Puccini et hjerteskjærende farvel en junidag i Roma i året 1800. Kunstneren Cavaradossi skal henrettes, men ber om lov til først å skrive et avskjedsbrev til sin elskede, Floria Tosca. Brevet er Puccinis vidunderlige bidrag til operalitteraturen; Tårnarien fra operaen «Tosca».
 
Det Norske Blåseensemble setter stor pris på det gode samarbeidet med kulturskolene i fylket. I Nyttårskonserten 2019 kan du oppleve følgende unge solister;

Sarpsborg Scene: Signe Marie Ludvigsen på trompet i verket El Cid av Bert Appermont  
 
Blå Grotte: Guro Kristine Kitterød på trombone med utdrag fra verket Concertino op. 45 av Lars Erik Larsson
 
Moss kirke: Vilde Hersleth på klaver i verket Konsertrondo i D-dur kv. 382 av Wolfgang Amadeus Mozart

Brygga kultursal: Britt Sairanen på klarinett. Infomasjon om verk kommer senere. 
 
Når vi til slutt reiser glassene i en imaginær nyttårsskål, er det selvsagt akkompagnert av gallaklassikerne Radetzky Marsj og Champagnegaloppen.
 
Vel bekomme!

Medvirkende

Andre relaterte konserter

dnbe messias 980x650 1
Klassisk musikk
Händels Messias
06.12, 07.12, 08.12
Halden, Oslo, Moss
Kjøp billett / LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017