Nyttårskonserten 2019 med Det Norske Blåseensemble og Hamida Kristoffersen

Hamida Kristoffersen

Sopran

Sopranen Hamida Maryam Siro Kristoffersen - opprinnelig fra Bjarkøy i Troms - er en av Norges mest lysende unge stjerner på operahimmelen akkurat nå. I 2016 innledet hun en fremgangsrik internasjonal karriere som ansatt solist ved Zürichoperaen – et av de virkelig store og anerkjente operahusene i Europa.
Hun debuterte i rollen som Musemor i Nordnorsk Opera og Symfoniorkesters (NOSOs) produksjon av Teskjekjerringa som prinsesse Pompadur, mars 2011, etterfulgt av rolledebut som Mimi i NOSOs oppsetning av La Bohème, våren 2012.

Hamida ble våren 2014 ferdig med sin mastergrad ved musikkonservatoriet ved Universitetet i Tromsø. Som lærere hadde hun Anne-Lise Sollied og Carlo Allemano i tillegg til Njål Sparbo i Oslo.

Hun har i løpet av sin utdanning deltatt på masterclass med Monica Groop, Barbara Hendricks, Elizabeth Norberg-Schulz, Larisa Gergieva, Elisabeth Meyer-Topsøe, m.fl.

2013 ble hun eneste norske finalist i både Dronning Sonja internasjonale musikk-konkurranse i Oslo og vant både Ingrid Bjoner-stipendium og pris for beste utøver av norsk musikk.

I 2014 sang Hamida Despina i Così fan tutte med Royal Liverpool Philharmonic Orchestra i en samproduksjon med European Opera Centre. Hun har deltatt i sangerprogrammet ved det berømte Ravinia's Steans Music Institute i Chicago med lærere som Dame Kiri Te Kanawa, og i september samme år begynte hun et to-års opphold ved operastudioet i Zürich i Sveits.

Sommeren 2017 kom et gjensyn med Mimi i La Bohème, denne gangen ved Opera Hedeland i Danmark og i Zürich ventet rollen som Virtú i Poppeas kroning.

Våren 2019 byr blant annet på Hans & Gretel og Hippolyte et Aricie (Rameau). 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017