simon simons favorittbilde

Simon Murphy

Dirigent

Australieren Simon Murphy er en internasjonalt prisvinnende dirigent og bratsjist med et særskilt fokus på musikk fra 1800 og 1900-tallet. Han er hyllet av medier og publikum internasjonalt og har vunnet tunge musikkpriser for sin friske og engasjerende musikalske tilnærming. Murphy jobber med barokkensemble så vel som modere symfoniorkester og er omtalt av BBC Music Magazine som "...the best of both worlds". 

 
Murphy har jobbet i hele Europa, Usa, Canada, Russland, Asia og Australia og er sjefsdirigent i The Hague's Baroque Orchestra, The New Dutch Academy. Hans seneste konserter inkluderer symfonier av Stamitz, Mozart, Haydn, Beethoven og Mendelssohn for Nederlandsk radio ved Haags Philipszaal og Amsterdams Het Concertgebouw. Av Europeiske festivaler kan blant annet nevnes Händel Festspiele Halle og Bachfest Leipzig.

Murphy er anerkjent for å være en autoritet i verdensstørrelse når det gjelder tidlige, klassiske symfonier. Hans diskografi inkluderer symfonier av Stamitz, Schmitt (Nederlands Haydn), Graaf og Zappa. Hans revolusjonerende innspilling av Corellis Concerti Grossi ble kåret til én av topp fem absolutte høydepunkt i Holland Festival of Early Music i Utrecht – gjennom deres 30-årige historie.
 
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017