prbildteresiabokor

Teresia Bokor

I rollen som Clorinda

Teresia Bokor har høstet stor suksess i rollene som Nattens Dronning, Olympia, Gilda, Fiorilla, Frasquita, Servilia og Christine i Phantom of the Opera i operahus i Stockholm, København, Linz, Malmö Umeå og Läckö.  
Hun debuterte som Servilia i Mozarts La clemenza di Tito ved Den Kongelige Opera i København, under Lars-Ulrich Mortenssen direksjon og David McVicars regi.
 
For sin fremførelse av Nattens Dronning i Stockholm ble Teresias belønnet med Folkoperans Vänners Solistpris i 2014.
 
På konsertscenen har Teresia opptrådt med symfoniorkestre som DR SymfoniOrkestret, Concerto Copenhagen, Der Bruchner Orchester, Malmö, Helsingborg and Norrköping symfoniorkestra and Dalasinfoniettan.
 
Teresia er også en ettertraktet sopran innen samtidsmusikk og hun samarbeider med og fremfører musikk av komponister som Niccoló Castiglioni, Tommie Haglund, Staffan Storm, Christoffer Nobin and Fredrik Högberg. I 2016 turnerte hun med Norrbotten NEO med den nyskrevne operaen Stilla min end av Fredrik Högberg og Nicolai Dunger.
 
I 2017 gestaltet Teresia rollen som Agnes i den nye operaen Hion med Norrköpings Symfoniorkester og i sesongen 2018/19 vil hun samarbeide med komponisten Tommie Haglund og fremføre hans verker Miraggio og Röstens dotter.
 
Teresia studerte sang ved Vadstena Folkhögskola og Musikkhögskolan i Malmö. I 2005 ble hun Susanna Ekens elev ved Den Kongelige Opera i København.
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017