dsc01062
Nils Landgren med Viktoria Tolstoy og Det Norske Blåseensemble i "Some other time". © Det Norske Blåseensemble

– Njuter av Halden

«The man with the red horn» – trombonist Nils Landgren – er endelig på plass i festningsbyen. Det er i anledning Leonard Bernsteins 100 årsmarkering at han har tatt med seg sin kritikerroste hyllestkonsert Some Other Time til konsertscener på Østlandet denne uken.
Med seg på scenen har han også den svenske jazzsangerinnen Viktoria Tolstoy. Hun har flere ganger toppet de svenske listene med sin musikk og har samarbeidet med Landgren i en årrekke – blant annet om flere CD-utgivelser.
  
– ‘Det är fantastiskt att vara tillbaka’! Det er så lenge siden sist jeg spilte med Det Norske Blåseensemble så dette har jeg virkelig sett frem til, smiler Landgren.
 
Han har alltid vært fan av Bernstein. Og Landgrens fascinasjon til både mannen og musikken resulterte i et ambisiøst plateprosjekt og senere konserthyllest. Et prosjekt som i seg selv har blitt hyllet av et samlet kritikerkorps. Av mange er det også beskrevet som et av Landgrens absolutte karrieremessige høydepunkt.
 
På konsertene som finner sted i Moss, Oslo og i Halden får publikum overvære en vakker skildring av hele Bernsteins eventyrlige karriere, med musikalske arrangementer mesterlig besørget av Vince Mendoza. Fra Bernsteins første musikal On the town (1944) som ble legendarisk i det den ble filmatisert med Gene Kelly og Frank Sinatra. Some other time stråler i sin tvetydighet; både nostalgisk og futuristisk i sin form. Vidunderlige A quiet girl –  uforklarlig glemt i en årrekke – har fått nye klangfarger ala Landgren, sammen med A simple song fra Bersteins ablum «Mass» fra 1971. Sentralt står selvsagt høydepunktene fra «West Side Story», fra overtyren America via Maria og Cool til udødelige Somewhere.
 
Trives i Halden 

Som for musikere flest er det travle turnédager for Landgren. Men lange prøver og konserter til tross, finner han tid til å stoppe opp i små øyeblikk. 

– Når prøvene er slutt i dag skal jeg ‘njuta’ av byen. Kanskje tar jeg meg en tur opp på den flotte festningen!, avslutter Nils Landgren.    

andre relaterte nyheter

borregaard 980x650 alt2
Annet
Lyden av stolt historie
LES MER
barna peter og ulven
Annet
Eventyr på Sarpsborg Scene
LES MER
rose 980x650
Annet
Ensemblets nye Rose
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017