dnbe_3D_no-svart-trykk
NeemaCihiluka

– Vi er ett.

Da sangerinnen Neema Cihiluka (21) var barneskoleelev ved Os skole i Halden kan hun huske at det fantes et skille. De norske barna samlet seg på ett sted – og innvandrerbarna på et annet.
– Det var litt sånn ‘oss og dem’, forklarer Neema.
 
Hun kan ikke få fullrost Fargespill Østfold – både som scenekunstprosjekt – og som en integrerende institusjon hun mener er viktig for Halden.
 
– Jeg mener at prosjektet gjør mye for å forebygge fremmedfiendtlighet og til å rive ned murene mellom oss. For de barna som vokser opp nå, og som vil være med i Fargespill-prosjektet, så finnes det ikke lenger noe skille. Det er oss. Vi er ett.
 
 
Vellykket musikalsk miks
 
Selv har hun vært med fra begynnelsen. Det vil si de tre siste årene, og alle forestillingene Dina og Ove Billington har produsert gjennom Flere Farger-konseptet.  Neema er også kvinnen bak én av ensemblets store hits.
 
– Jeg tok med meg en moderne afrikansk sang til Ove, som et mulig bidrag til en forestilling. Han satt sammen Sura Yako med den norske barnesangen Kråkevisa – og vips, så hadde vi en hit!, smiler Neema.
 
 
Studier og musikk
 
Hun legger ikke skjul på at opptrendene i ekteparet Billingtons produksjoner har betydd mye for henne som artist. Så mye at hun så det som nødvendig å flytte til Oslo og satse på en musikalsk karriere. Å være der det skjer.
 
– Det går kjempefint! Musikken har jeg i tillegg til studier. Jeg begynte på en bachelor i spesialpedagogikk i 2016 og studerer andre året nå. Så jeg har nok å gjøre hele tiden, ler hun.
 
Nå gleder hun seg til å stå på scenen i hjembyen igjen, blant andre sammen med lillesøster Liv-Karin. Forestillingen har aldri vært bedre, mener hun.
 
– Dina og Ove er kjempeviktige. De er veldig profesjonelle og forestillingene blir bare bedre og bedre. Nå gleder jeg meg ekstra mye til å synge med Det Norske Blåseensemble. Det blir stort!, avslutter Neema Cihiluka.

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.