dnbe_3D_no-svart-trykk
Kåre Conradi aktuell med -Juleshow med Karianne og kåre- med Det Norske Blåseensemble.

Crooneren Kåre med Østfold-røtter

Crooneren Kåre med Østfold-røtter
Født inn i en slekt med forgreninger til både Fredrikstad og Halden er skuespilleren og sangeren Kåre Conradi godt kjent med den østfoldske folkesjela. Sammen med mossejenta Karianne Kjærnes og Det Norske Blåseensemble skal han synge østfoldingene gode og julevarme de neste to ukene.
I det høsten har tatt et godt tak i hovedstaden finner skuespilleren og sangeren fra Asker tid til å møtes i peisvarmen ved et hotell på beste Frogner. Egentlig skal vi prate litt om julen og om juleshow. I stedet prater vi om møter mellom mennesker, om familierøtter og om oppveksten i det Conradiske barndomshjem.
 
– Farmor bodde rett ved teglverket på Nabbetorp i Fredrikstad og Conradi-slekten kommer fra Halden. En av mine forfedre (red. anm. Johan Christian Conradi; 1755–1821), var postmester i Halden i en årrekke. Jeg har mange ganger hatt lyst til å finne ut eksakt hvor han befant seg i festningsbyen. Tråkket litt rundt i fotsporene hans, smiler Kåre oppriktig.
 
Han snakker varmt og lenge om familien og historien. Om både mor og far som elsket jazz og fylte stuen med lyden av blant annet Frank Sinatra og Sammy Davis jr. Om far Fredrik Conradi som var medlem av popgruppa The Monn Keys og spilte inn plater sammen med blant andre Egil Monn-Iversen, Sølvi Wang og Oddvar Sanne.

 – Det var en fin tid å vokse opp i. VHS-spillerens inntog gjorde det mulig å ta opp Sinatras livekonserter på TV. Og jeg så de om og om igjen, ler han.
 
Glad i folk
 
Oppveksten har satt dype spor i Kåre som ofte er omtalt som Norges croonerkonge. Konsertrepertoaret i førjulstiden – og i ”Juleshow med Karianne og Kåre” – fyller han også med croonerklassikere med gode historier og minner fra barndomshjemmet. Godt krydret med norske, tradisjonsrike julesanger som er gode å lene seg på og som gjør noe med publikum. 
 
Det er nettopp de gode historiene som får blodet til å bruse i Kåre. Om han spiller teater og film eller synger konserter. Gode historiene skaper gode møter mellom folk, mener han. Så er han også oppriktig glad i folk. Og i møter med publikum i førjulstida.

 – Det skjer noe helt spesielt mellom folk som møtes til konsert i høytiden. De klassiske julelåtene har en inderlighet i seg, samtidig som de har en slags deilig naivitet og ro. Det setter virkelig i gang hjertet mitt, smiler Kåre.
 
Nytt musikalsk bekjentskap 

Han gleder seg oppriktig til gjenspillet med Det Norske Blåseensemble, og spesielt til et helt nytt musikalsk bekjentskap i mossejenta Karianne Kjærnes.
 
– Jeg har hørt en del av det hun har gjort tidligere og jeg er dypt imponert. Så imponert at jeg like godt har invitert henne til å synge sammen med meg ved min tradisjonsrike julekonsert med Sandefjord Storband, sier han.
 
– Og hvordan ser julehøytiden ut for Kåre?, spør vi litt forsiktig.
 
– For meg er julen noe av det mest personlige som finnes. Og jeg føler meg svært heldig når det gjelder julefeiring. Da samler vi hele familien og gjerne i flere omganger. Det er ikke alle forunt og det finnes mange som ikke gleder seg til jul. Det er viktig å ikke glemme det, avslutter Kåre Conradi.
DNBE_Juleshow_980x650

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.