dnbe_3D_no-svart-trykk
RonjaKeyvan

Det aller fineste

Ronja Keyvan (18) fra Sarpsborg har allerede rukket å synge i semifinalen i Norske Talenter, i landsfinalen i UKM og i 2017 gav hun ut sin første singel. Allikevel er hun litt nervøs foran årets Fargespill Østfold-forestillinger. Da skal hun nemlig synge kurdisk musikk for aller første gang.
Ronja er født i Norge, og familien kommer opprinnelig fra Iran.  Som barn elsket hun persisk og kurdisk musikk, men etterhvert glemte hun denne og begynte å høre på amerikansk pop. Nå har hun begynt å grave litt i foreldrenes bakgrunn og funnet mange musikalske skatter.
 
– Mamma hjelper meg med rett uttale og til å forstå tekstene. Musikken er krevende og det er en spesiell måte å synge på. Det kan være vanskelig å treffe de høye tonene og man må ha god kontroll på stemmen, forklarer Ronja.
 
Stolt av egen kultur
 
Nylig var familien i Iran, og Ronja benyttet anledningen til å kjøpe seg tradisjonell kjole og hodepryd – som hun gleder seg til å bruke i forestillingene.
 
–  Selv om jeg gruer meg litt til å synge på kurdisk så gleder jeg meg til å vise frem kulturen min. Jeg er veldig stolt, smiler hun.
 
 
Forstår hverandre bedre
 
Til daglig er Ronja elev ved Greåker videregående skole. I fritiden er det musikk og Fargespill som gjelder.
 
– Det er så fint at det er så mange ulike kulturer med i Fargespill. Det å bli kjent med hverandre gjennom musikk og dans er en fin reise. I tillegg til sang og dans, lærer vi å forstå hverandre bedre. Og det er kanskje det aller fineste, avslutter Ronja.

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.