ann helen 980x650

Hjemvendt operastjerne

Aktuell i Operafest 2017: Sopran Ann-Helen Moen
– Nå begynner jeg å føle meg norsk igjen, smiler Ann-Helen Moen. Etter en årrekke i utlandet flyttet hun til Oslo for to og et halvt år siden. Der har hun sin base og utgangspunkt for en internasjonal karriere på operascenen.
Den Norske Opera & Ballett, Oslo Filharmonien og Bergens Filharmoniske Orkester er blant mange som trykker Ann-Helen til sitt bryst. Sistnevnte omtaler henne som deres favorittgjest og hun deltar jevnlig på innspillinger og turneer med orkesteret. BFOs sjefsdirigent, Ed Gardner, inviterte henne også nylig til å opptre i Concertgebouw i Amsterdam. Der spilte ensemblet med Ann-Helen og cellist Truls Mørk utvalgte stykker fra Peer Gynt. Snart kommer en CD fra denne produksjonen, kan Ann-Helen avsløre.
 
Plateinnspilling har hun også nylig gjort i Japan, med det meget anerkjente Bach Collegium og dirigent Masaaki Suzuki. Ensemblet har gitt ut samtlige Bach-kantater og er ansett som verdensledende på sitt felt.
 
Og alt dette oppsummerer kun de siste tre ukene i stjernesopranens hektiske hverdag.
 
– Det er utvilsomt mye spennende som skjer nå, smiler Ann-Helen. Underveis i praten vår innser hun også selv at de siste ukene har vært spesielt travle.
 
Ann-Helen evner utmerket godt å håndtere et høyt tempo. Og utfordringer tar hun på strak arm. Det har nemlig det Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold erfart på kloss hold.
 
 
FULL FART I TAXI-FILA
 
For det ble hektisk da Ann-Helen kom Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold til unnsetning og stilte som vikar på Operafest i 2015. Og det med kun tre timers varsel da sopranen som var booket for anledningen ble akutt syk. Dirigent Peter Szilvay hentet Ann-Helen i Oslo og kjørte i full fart sørover – i taxi-filen. Ann-Helen satt i passasjersetet med notene i fanget og lærte seg verket på den tiden det tar å kjøre strekningen Oslo – Fredrikstad.
 
– Det var litt av en tur! Men jeg var trygg på at det kom til å ordne seg. Jeg elsker å blad-lese noter og er litt nerd sånn, altså. Det har jeg kost meg med siden jeg var liten. Det er mye jeg ikke kan, men å blad-lese er jeg god på, ler hun.
 
Ann-Helen bestod selvsagt konserten med glans og reddet Operafesten og produsentene for to år siden. Nå gleder hun seg til å synge sammen med et ensemble og solister hun i stor grad kjenner fra før.  
 
– For østfoldinger er jeg nok et litt ubeskrevet blad ennå, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med publikum i løpet av konsertene, avslutter Ann-Helen Moen.

andre relaterte nyheter

ingeborg2 980x650
Tidligmusikk
Spanske cellotoner fra ung solist
LES MER
hannah 980x650
Tidligmusikk
Lystig arie fra fyldig stemme
LES MER
nina gravrok 980x650
Tidligmusikk
Glitter, glamour og klassiske bravurnumre
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017