Hjemvendt operastjerne

Aktuell i Operafest 2017: Sopran Ann-Helen Moen
– Nå begynner jeg å føle meg norsk igjen, smiler Ann-Helen Moen. Etter en årrekke i utlandet flyttet hun til Oslo for to og et halvt år siden. Der har hun sin base og utgangspunkt for en internasjonal karriere på operascenen.
Den Norske Opera & Ballett, Oslo Filharmonien og Bergens Filharmoniske Orkester er blant mange som trykker Ann-Helen til sitt bryst. Sistnevnte omtaler henne som deres favorittgjest og hun deltar jevnlig på innspillinger og turneer med orkesteret. BFOs sjefsdirigent, Ed Gardner, inviterte henne også nylig til å opptre i Concertgebouw i Amsterdam. Der spilte ensemblet med Ann-Helen og cellist Truls Mørk utvalgte stykker fra Peer Gynt. Snart kommer en CD fra denne produksjonen, kan Ann-Helen avsløre.
 
Plateinnspilling har hun også nylig gjort i Japan, med det meget anerkjente Bach Collegium og dirigent Masaaki Suzuki. Ensemblet har gitt ut samtlige Bach-kantater og er ansett som verdensledende på sitt felt.
 
Og alt dette oppsummerer kun de siste tre ukene i stjernesopranens hektiske hverdag.
 
– Det er utvilsomt mye spennende som skjer nå, smiler Ann-Helen. Underveis i praten vår innser hun også selv at de siste ukene har vært spesielt travle.
 
Ann-Helen evner utmerket godt å håndtere et høyt tempo. Og utfordringer tar hun på strak arm. Det har nemlig det Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold erfart på kloss hold.
 
 
FULL FART I TAXI-FILA
 
For det ble hektisk da Ann-Helen kom Det Norske Blåseensemble og Opera Østfold til unnsetning og stilte som vikar på Operafest i 2015. Og det med kun tre timers varsel da sopranen som var booket for anledningen ble akutt syk. Dirigent Peter Szilvay hentet Ann-Helen i Oslo og kjørte i full fart sørover – i taxi-filen. Ann-Helen satt i passasjersetet med notene i fanget og lærte seg verket på den tiden det tar å kjøre strekningen Oslo – Fredrikstad.
 
– Det var litt av en tur! Men jeg var trygg på at det kom til å ordne seg. Jeg elsker å blad-lese noter og er litt nerd sånn, altså. Det har jeg kost meg med siden jeg var liten. Det er mye jeg ikke kan, men å blad-lese er jeg god på, ler hun.
 
Ann-Helen bestod selvsagt konserten med glans og reddet Operafesten og produsentene for to år siden. Nå gleder hun seg til å synge sammen med et ensemble og solister hun i stor grad kjenner fra før.  
 
– For østfoldinger er jeg nok et litt ubeskrevet blad ennå, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med publikum i løpet av konsertene, avslutter Ann-Helen Moen.

andre relaterte nyheter

DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.