alex 980x650

Rett mann i skuta

Aktuell som sjørøverkaptein i «Kaptein Sabeltanns rike»;
– Sprek kalesje, Hermansen! Kællen i nabobåten har nettopp sklidd inntil brygga på Isegran og fått med seg Alexanders seneste investering. – Ja, den gamle var skranten gett, hoier Hermansen folkelig tilbake.
Alexander Hermansen er en kjent og kjær skikkelse i fylket vårt – og ikke bare i båthavna på Isegran. Og selv om han faktisk er en ekte moderne sjørøverkaptein kan han fortelle at han ligger lavt når han er i havna.
 
– Jeg kan ikke bruke sjørøverhatt og frakk her på Isegran. Sånt blir det bråk av, smiler tusenkunstneren fra Kråkerøy.
 
 
ALLSIDIG SJØRØVER
 
Entertainer har han vært siden barneskoledagene og det finnes knapt en scene han ikke har stått på.
 
Hele veien har allsidighet vært et stikkord. Sikkert fordi det har vært vanskelig å velge retning, men også fordi han hele tiden selv har sett helheten i det han driver med.
 
– Det ene tilfører det andre noe, og variasjon gir inspirasjon, sier Alexander.
 
Når det gjelder musikken fra Kaptein Sabeltanns rike avslører Alexander at han er for gammel til å ha et personlig forhold til den. Og sønnen, Isak, har heller ikke utviklet en spesiell interesse for sjørøveri.
 
– Men hver gang jeg jobber med et barneprosjekt, tenker jeg på Kaptein Sabeltann og Terje Formoes oppskrift som den ultimate, forteller Alexander.
 
 
KAPTEIN SABELTANN VS. THORBJØRN EGNER
 
Hermansen kan Kaptein Sabeltann-repertoaret på inn- og utpust etter en tilsvarende konsertturné med Det Norske Blåseensemble noen år tilbake. Og som ”gammel” sjøhulk faller både sjørøverlåter- og lyder ham svært naturlig. Det skriver både Hermansen og vi gladelig under på.
 
Selv om han synes det er synd at skuta i denne omgang ikke seiler innom hjembyen Fredrikstad, gleder han seg stort til ny sjørøverturné.
 
– Det er så morsomt å gjøre dette repertoaret med stort orkester. Og det er jo bare mulig fordi Det Norske Blåseensemble prioriterer det. Arrangementene er ’ille bra’ og det låter tøft! Sabeltann-universet har eksistert så lenge at det nå også sitter voksne i salen som kan alle sangene. Jeg tør å påstå at Terje Formoe nå har samme status som Thorbjørn Egner har for oss noe eldre, avslutter sjørøverkaptein Hermansen. 
alex2 980x650

andre relaterte nyheter

borregaard 980x650 alt2
Annet
Lyden av stolt historie
LES MER
barna peter og ulven
Annet
Eventyr på Sarpsborg Scene
LES MER
dsc01062
Annet
– Njuter av Halden
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017