toppbilde sigvart artikkel

Sigvarts nydelige konsertsommer

På café med Sigvart Dagsland
Sangeren, pianisten, tekstforfatteren og arrangøren Sigvart Dagsland er utvilsomt én av landets aller mest folkekjære artister. Nå står han straks på scenen i forrykende Fyrverkerikonserter sammen med Elisabeth ”Bettan” Andreassen, Sanne Kvitnes og Det Norske Blåseensemble.
– Det blir et hyggelig gjensyn med ensemblet!, smiler Sigvart oppriktig.
 
Han har julen 2013 friskt i minnet. Da han og kona Karoline Krüger spilte julekonserter sammen med Det Norske Blåseensemble.
 
– Det var en veldig god produksjon! Jeg mener vi spilte fem konserter på scener i Østfoldbyene, minnes han.
 

En kaffekopp mellom slaga

Vi treffer Sigvart over en kaffekopp på idylliske Larkollen, der han spiller en av sommerens mange konserter. Lydprøven er i gjære og det er hektisk virksomhet i lokalet. Men Sigvart møter oss –  akkurat så lun, tilstedeværende og raus som man har tenkt seg på forhånd.
sigvart 980x650
– Det har vært en nydelig konsertsommer. Jeg har blant annet spilt på Moldejazz, på Notodden Bluesfestival og mange konserter sammen med Karoline. Nå er det fint å være tilbake i Østfold og jeg gleder meg virkelig til Fyrverkerikonserter i Halden og på Høytorp fort i Mysen, sier han.
 
På konsertene får publikum vugge i takt til highlights fra Sigvarts imponerende katalog av hits gjennom flere tiår, samt den vakre «Røst» fra hans siste CD (2016).
 
– Det blir selvsagt blant annet «Kan eg gjørr noge med det», «Festung Europa», «Alt eg såg» og «Røst», forteller han. Og med det forstår vi at det er duket for høy allsangfaktor.  
 

På en flytende scene – for andre gang 

I Halden spilles konserten på en flytende scene i havnebassenget og Sigvart røper at det ikke er hans første opptreden på vannet. Noen år tilbake spilte han konsert på en flåte i Hankøsundet. Underveis i konserten blåste det kraftig opp og farkosten som skulle bringe Karoline trygt til scenen til duett med sin kjære, var sjanseløs i vinden.  
 
– Det hele endte veldig romantisk med Karoline som sang sammen med meg i en trådløs mikrofon fra strandkanten, avslutter Sigvart.

Før han raust byr på en klem og takker for kaffe'n. 

andre relaterte nyheter

borregaard 980x650 alt2
Annet
Lyden av stolt historie
LES MER
barna peter og ulven
Annet
Eventyr på Sarpsborg Scene
LES MER
dsc01062
Annet
– Njuter av Halden
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017