dnbe_3D_no-svart-trykk
ShkelqimTahiri

Stort hjerte. Modig stemme. Viktig forbilde.

Han er født i Tyskland, oppvokst i Norge og familien er fra Kosovo. Shkelqim Tahiri har definitivt opplevd å stå med ett bein i to forskjellige leire i løpet av oppveksten sin i Norge. Nå ønsker han å bidra til at andre barn med innvandrerbakgrunn får det enklere.
– Barna er selve grunnen til at jeg ble med i det som het Flere Farger, og som nå har blitt til Fargespill Østfold. Det er kjempeviktig at barna får gode arenaer for integrasjon. Det er enklere når man er liten og så mye vanskeligere når man har blitt voksen, forklarer Shkelqim.
 
Norsk og albansk
 
For barna i ensemblet har han popstjernestatus. Den unge musikeren har blant annet komponert signaturlåten Lykkelig for Fargespill Østfold. I sangen gir Shkelqim en utsatt gruppe barn og unge en oppreisning og en mulighet til å bli sett og hørt.
 
– Har jeg lov til å være norsk og albansk? Har jeg lov til å slippe det å gi dem svar?
Når jeg er der, er jeg utlending, når jeg er her, er jeg utlending, synger han i sangen.
 
Han skrev Lykkelig på et tidspunkt da det var ekstra mye skriverier om flyktninger i mediene. Shkelqims bidrag ble en sang om at vi egentlig er ganske like, til tross for at ting kan se litt forskjellige ut i utgangspunktet. Og om at vi kan være lykkelige når vi bare holder sammen.
 
– Shkelqim er en unik låtskriver og artist. Han har et stort hjerte, en modig stemme og er et viktig forbilde, skryter Dina Billington, Shkelqims venn og kunstnerisk leder i Fargespill Østfold.
 
 
Aktuell med ny musikk 

Han bruker mye av fritiden sin i studio på Rockehuset og forteller ivrig om beats og heftige mikser. Snart får vi høre nye låter fra den unge komponisten og artisten. Men aller først gleder han seg til historiens første Fargespill Østfold-forestillinger sammen med Det Norske Blåseensemble.
 
– Det blir sykt!, avslutter Halden-artisten Shkelqim Tahiri.  

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.