dnbe_3D_no-svart-trykk
Juleshow med Kåre og Karianne: Karianne Kjærnes

Tok steget frem til scenekanten og vant

Du har sett og hørt henne mange ganger før. Gjennom en årrekke har Karianne Kjærnes vært en av landets best profilerte korister. Hun er mossejente, ustyrtelig morsom og selveste stemmen bak jinglen «Lyden av Norge». Nå er hun aktuell i Juleshow med Det Norske Blåseensemble og Kåre Conradi.
I mange år var Karianne Kjærnes en av landets aller mest fremtredende korister, blant annet i seks internasjonale finaler i Melodi Grand Prix. 
 
– Seieren med Alexander Rybak i Moskva i 2009 med historisk høy poengsum, var absolutt en stor opplevelse, sier Karianne.
 
Et par år senere valgte hun å trekke seg fra MGP-sirkuset for helhjertet å satse på solokarrieren. Siden da har hun briljert med kombinasjonen av musikk og komikk til stående ovasjoner. Et av høydepunktene på det lokale planet er forestillingen «Sammen» med Ole Jacob Lindberg på Parkteatret i Moss i 2016.
 
– Når kommer forestillingen «Karianne – helt alene»?, spør vi.
 
– Det er veldig fristende å gjøre et soloshow snart, smiler hun. Litt hemmelighetsfullt.
 
Men året 2017 har vært fylt til randen av oppdrag for den energiske syngedamen, med liten tid til planlegging av eget show.
 
– Det er deilig å ha full avtalebok som freelancer. Jeg gjør egentlig alt mulig og trives med det. Som korist har jeg jo blitt litt ’skadet’ sånn sett. Jeg liker rett og slett å gjøre mye forskjellig, sier hun.
 
Musikk og mat = jul 

Førjulstiden tilbringer hun på Østfoldscener sammen med Det Norske Blåseensemble – forøvrig for aller første gang – og crooneren Kåre Conradi.
 
– Dette blir stor stas! Jeg er så glad i julen og i julemusikk. Aller helst synger jeg gamle amerikanske juleklassikere. De har Kåre sikkert allerede har sikret seg!, ler Karianne.
 
– Og hva gjør Karianne helst når julefreden setter inn?, lurer vi på.
 
– Spiser! Jeg elsker mat, svarer hun kontant. – Og i julen må det være pinnekjøtt. Heldigvis er mannen min sørlending, så det serveres pinnekjøtt uavhengig av om vi er sammen med min eller hans familie, avslutter den matglade sangerinnen. 
Karianne Kjærnes på photoshoot hos Det Norske Blåseensemble

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.