dnbe_3D_no-svart-trykk
Vilde_980x650
Foto: Veronica Van Groningen

Vilde Hersleth: Virtuos gårdsjente årets nyttårstalent i Moss

Hjemme på gården til familien Hersleth i Våler har det alltid stått et piano. Dette grep heldigvis datteren i huset Vilde Hersleth (17) med fødte klaverfingre. Nå er hun håndplukket av Moss kulturskole og debuterer som ung solist ved Det Norske Blåseensembles nyttårskonsert i Moss kirke.
– Jeg er nok litt arvelig belastet. Det har alltid vært mye musikk hjemme hos oss. Dessuten er det så lite å ta seg til når man vokser opp på gård at jeg like godt kunne øve på pianoet, ler Vilde. 
 
At øvelse gjør mester har hun opplevd til gangs, og ved kulturskolen i Moss har hun fått den rette motivasjonen gjennom dyktige læremestere. Hele ti år har hun tilbrakt med Eleonora Paunen ved siden av seg på pianokrakken. De siste månedene har hun i tillegg fått privattimer hos Marina Pliassova.
 
Glad i Mozart – og realfag 
Det er det klassiske repertoaret som appellerer aller mest til den unge pianistinnen og Mozart er komponisten på øverste hylle. På konserten i Moss kirke 10. januar er det nettopp med Mozarts Konsertrondo i D-dur kv. 382 for klaver og orkester Vilde skal begeistre. 
 
– Dette er stort for meg! Dette blir første gang jeg spiller med et så stort orkester. Utrolig gøy, lærerikt og jeg er stolt av å ha blitt gitt denne muligheten, smiler Vilde oppriktig. 
 Skolehverdagen tilbringer hun på Kirkeparken vgs. ved linjen studiespesialiserende. For Vilde er nemlig også veldig glad i realfag. Om fremtiden vet hun ennå lite. 
 
– Og det er jeg rolig på. Jeg har det fint der jeg er akkurat nå, svarer hun klokt. 
 
Viktig samarbeid 
Det Norske Blåseensemble setter stor pris på det gode samarbeidet med kulturskolene i fylket. Å støtte fremtidens musikere er hevet til ensemblets høyeste strategiske nivå og nyttårskonsertene er én av de årlige anledningene for å inkludere fylkets unge stjerneskudd. Kulturskolene er i dialog med ensemblet gjennom året og anbefaler sine respektive unge og fremadstormende talenter til konserten. 
 

andre relaterte nyheter

DSC09862
Klassisk musikk, Klassisk improvisasjon, Annet
Mer musikk på hjemmebane
LES MER
Wigum_Facebook_980x650
Annet
Mr.#Sniksymfonisering på Haldens tak
LES MER
Guro_980x650
Annet
Guro Kristine Kitterød: Ung trombonist med store planer
LES MER
DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
KynCMYK%20lang_ramme_2017
Det Norske Blåseensemble er støttet av Kulturdepartementet, Østfold Fylkeskommune og Halden kommune.