sanntidsmusikk

Ensemblet som tør!
Det Norske Blåseensemble har banet vei for ny klassisk musikk i sin satsning på sanntidsmusikk de senere årene. I samarbeid med kurator Geir Lysne, har ensemblet arbeidet målbevisst for å utvikle kollektiv kunnskap og individuelle ferdigheter i improvisasjon – på klassiske premisser.
Ensemblet er i dag et referanseorkester i Europeisk målestokk, hvor utdanningsinstitusjoner sender sine studenter for faglig utvikling.
 
Våre konserter i sanntidsmusikk gir publikum unike opplevelser hver gang. Musikken har aldri vært fremført tidligere, og vil aldri kunne oppleves på nytt. Musikerne kaster seg ut på dypt vann når de entrer scenen, helt uten noter og uten å ane hva innholdet i konserten vil bli. De flytter stadig grenser som berører det menneskelige aspektet så vel som det musikalske. Fraværet av noteark og regler åpner for en helt ny konsertopplevelse – også for publikum.
 

Våre seneste og løpende sanntidsprosjekter;


Nosferatu

En banebrytende konsert som byr på visning av den klassiske stumfilm-grøsseren Nosferatu – regissert av filmskaperen F. W. Murnau i 1922. Grøsseren er ansett som en av de mest betydelige filmene innen skrekkfilmsjangeren. Det Norske Blåseensemble, sammen med Michael Wollny og Eric Schaefer, improviserer frem filmmusikken i øyeblikket. Ensemblet har etablert seg betydelig i Tyskland og har spilt konserter for fulle hus i en rekke tyske byer.
 
Prélude à l'après-midi des Trolls
 
Med utgangspunkt i Debussys mesterverk Prélude à l’après-midi d’un faune («Faunens ettermiddag») improviserer Det Norske Blåseensemble og Michael Wollny frem en unik konsert for publikum i sanntid. Konserten ble senest fremført høsten 2016; på Ultimafestivalen i Oslo og i Frankfurts storstue Alte Oper.
 

Images of spring 
 
En improvisert konsert med Straviskijs Vårofferet som inspirasjonskilde.  I Images of spring er ensemblet tilknyttet den internasjonalt veletablerte jazzpianisten, Vladislav Sendecki. Konserten ble senest fremført i Olavshallen i Trondheim i februar 2017.
 
 
Moon
 
I konserten Moon setter Michael Wollny Trio og Det Norske Blåseensemble kursen mot månen i improvisasjonens univers – og på tysklandturné i 2017 ved flere anerkjente musikkfestivaler.


Innspilling av CDen OSLO med releasekonserter

Høsten 2017 inviterte Michael Wollny Trio til det som skulle bli Det Norske Blåseensembles første improviserte innspilling. Releasekonsertene fant sted ved Kulturkirken Jacob , Oslo, og på WDR Jazzfest i Gütersloh, Tyskland i januar/februar 2018. CDen OSLO  er utgitt på ACT Musics forlag og tilgjengelig på markedet i mars 2018. 
 
 
Alt kan skje
 
Improvisert musikkteater for barn i Østfoldsskolene og et samarbeid mellom Østfold Kulturutvikling, Det Norske Blåseensemble og Det Andre Teatret.
Musikere og skuespillere går på scenen uten noter og manus. Hvilken vei musikken og historiene tar, er helt avhengig av hva som skjer mellom musikere, skuespillerne og barna i salen.


Se hele konsertprogrammet vårt her.
 
dsc01337
Frankfurt, Alte Oper, okt. 2016; DNBEs konsertprøve
Det Norske Blåseensembles sanntidssatsning er støttet av Dextra Musica / Sparebankstiftelsen DNB.

Andre relaterte nyheter

michael wollny trio og det norske bla%cc%8aseensemble christerelnes detnorskebla%cc%8aseensemble
Sanntidsmusikk
Der hvor hvalen pruster
LES MER
berglien 980x620
Sanntidsmusikk
Den lange reisen
LES MER
dsc09968
Sanntidsmusikk
Alt kan skje om høsten
LES MER
gaveforsterkningsordningen
Sanntidsmusikk, Annet
Gavepakke til Det Norske Blåseensemble
LES MER
mangus2
Sanntidsmusikk
– Intenst på scenen!
LES MER
workshop moon 980x650
Sanntidsmusikk
Kosmisk samarbeid
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TEL: +47 69 17 82 50 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kyncmyk lang ramme 2017