sanntidsmusikk

Det Norske Blåseensemble er orkesteret som tør! 
Det Norske Blåseensemble har banet vei for ny klassisk musikk i sin satsning på sanntidsmusikk de senere årene. I samarbeid med kurator Geir Lysne, har ensemblet arbeidet målbevisst for å utvikle kollektiv kunnskap og individuelle ferdigheter i improvisasjon – på klassiske premisser.
Ensemblet er i dag et referanseorkester i Europeisk målestokk, hvor utdanningsinstitusjoner sender sine studenter for faglig utvikling.
 
Våre konserter i Sanntidsmusikk gir publikum unike opplevelser hver gang. Musikken har aldri vært fremført tidligere, og vil aldri kunne oppleves på nytt. Musikerne kaster seg ut på dypt vann når de entrer scenen, helt uten noter og uten å ane hva innholdet i konserten vil bli. De flytter stadig grenser som berører det menneskelige aspektet så vel som det musikalske. Fraværet av noteark og regler åpner for en helt ny konsertopplevelse – også for publikum.
 
I løpet av det siste året har ensemblet, sammen med den prisvinnende tyske pianisten Michael Wollny,  spilt film-impro konsertene Nosferatu for fulle hus i Tyskland; i Frankfurts storstue Alte Oper etterfulgt av to utsolgte hus i Rolf-Liebermann-Studio, NDR, i Hamburg. Samtlige billetter til ensemblets konsert i Munchen i februar 2017 ble revet bort i løpet av en morgentime i januar. I februar 2017 tok ensemblet suksessen videre til Olavshallen i Trondheim. Konserten Images of spring er en improvisert konsert med Straviskijs Vårofferet som inspirasjonskilde.  I Images of spring hadde ensemblet med seg den internasjonalt veletablerte jazzpianisten, Vladislav Sendecki. På programmet våren 2017 står også Dortmund i mai måned.
 


Se vårt konsertprogram her
 
dsc01337
Frankfurt, Alte Oper, okt. 2016; DNBEs konsertprøve
Det Norske Blåseensembles sanntidssatsning er støttet av Dextra Musica / Sparebankstiftelsen DNB.

Andre relaterte nyheter

workshop moon 980x650
Sanntidsmusikk
Kosmisk samarbeid
LES MER
dsc07250
Sanntidsmusikk
Nosferatu noch einmal
LES MER
eleverogmagnus
Sanntidsmusikk
– Vi er veldig stolte!
LES MER
dsc05269
Sanntidsmusikk
Kunst og musikk i skjønn forening
LES MER
wollny und nosferatu foto susann jehnichen leipziger jazztage (10)
Sanntidsmusikk
Utsolgt på én-to-tre
LES MER
wollny und nosferatu foto susann jehnichen leipziger jazztage (6)
Sanntidsmusikk
Med felles sans for grøssere
LES MER
Det Norske Blåseensemble
Tollbugata 4-6, 1767 Halden, P.B. 122,
N-1751 Halden, Norway
TLF: +47 95 30 85 00 (09.00-15.00)
HOVEDSPONSOR:
kynningsrudlogo