Her kan du få med deg hele sendingen kl.13:00:

Vi markerer dagen, selv om vi, og de aller fleste med oss, igjen blir nødt til å gjøre det på en noe utradisjonell måte.

I årets Gallakonsert fremfører vi verk som blomstrer av en rik og frodig musikkhistorie. I løpet av Gallakonserten blir det 17.mai-tale av Per Grunde Weydahl, lege og smittevernambassadør. Det blir tale av  Marie Herrebrøden som er leder for Halden sanitetsforening, og «Hilsen fra ungdommen» av Celine Sva Gøperød.

17.mai 2021 Gallakonsert fra Brygga kultursal
Program Gallakonsert 17.mai 2021

Vi får høre folkemusikkinspirerte toner av Øistein Sommerfeldt, og Johan Kvandals «Norske Stevnoter» fremført av vår eminente solist, Aleksander Nohr. Konserten males med romanser av Agathe Backer Grøndahl, og rammes inn med et nasjonalromantisk gjenhør med Edvard Grieg i tett følge med andre store norske komponister. Her kan det nevnes den 20 år yngre Johan Halvorsen med sin «Danse Visionaire».

På selveste Nasjonaldagen fremføres også noen av våre mest kjærkomne 17.mai-sanger, som Haldens egen «Haldensernes marsj» av Oscar Borg i tillegg til Lindemans «Mellom bakkar og berg». Vi avslutter det hele på høytideligste vis med Nasjonalsangen.

Gallakonserten ledes av Bjarte Engeset som var Det Norske Blåseensemblets første kunstneriske leder ved opprettelsen i 2003 og frem til 2006. Årets solist er Aleksander Nohr som er utdannet ved NTNU i Trondheim og ved Operaakademiet i København, der han ble uteksaminert i 2012.

Vi håper at årets 17.mai-sending kan være med på å gi deg en verdig og fin Nasjonaldag. Gratulerer med dagen!