Prisbelønnet jazztalent, trompetist og komponist Mathias Eick har kommet hjem. Der tidligere musisering bærer preg av et liv på reisefot, er hans seneste album med tittel inspirert av puslespillmakeriet «Ravensburg» et vitnesbyrd om en fullvoksen kunstner som har funnet sitt unike og enestående musikkuttrykk. Med Erlend Skomsvoll som arrangør og dirigent.

Albumet er det fjerde i rekken ved det renommerte plateselskapet ECM og er en refleksjon over hvor han selv befinner seg i livet, med musikken som viktig drivkraft og familien som sitt fundament. Formidlet som nære lydportretter i scener fra det Eickske hjem.

Like vakre som bildene fra puslespillbyen der Eicks tyske bestemor ble født, maler han utrettelig stemningsmettede melodi-malerier fra sin utvidede klangpalett. De skildrer samspillet mellom mennesker, et samspill der alle brikkene utgjør sin del av det store puslespillet kalt livet, og der Mathias Eick for alvor beviser hvilken hylle han har meislet seg ut.

Som ytterligere brikker i puslespillet, samles Mathias Eick, hele Østfolds orkester Det Norske Blåseensemble og Erlend Skomsvoll som arrangør, i en vakker konsertopplevelse.

Skomsvoll fått alt materialet fra Ravensburg til fri disposisjon, og vil med dette skrive et nytt kapittel i skildringen av det Eickske hjem. Skomsvoll har gjort seg bemerket som orkesterleder, dirigent, pianist og komponist. Han har mottatt både Spellemann- og Lindemannspris og er omtalt som ‘Verdens beste arrangør’ av den amerikanske legenden Chick Corea. I konserten bidrar Skomsvoll med en selvstendig stemme som bringer Mathias Eick og Det Norske Blåseensemble nære – og i all hovedsak – til Ravensburg.