Opptak fra konsert i Den Norske Opera & Ballett, Prøvesalen – 22. november 2019. Gjesteartist: Luciana Mancini – mezzosopran

«The Mission» er fravær av stoler, orkesterrekker og notestativ – og nærvær av rytmer, energi og pur spilleglede! Du får selv kjenne pulsen, dynamikken og lidenskapen som finnes så godt bevart i sanger fra det latinamerikanske 1500-tallet.

Musikerne beveger seg rundt hverandre, forbi hverandre. I mindre og større grupper – som i en dans. Resultatet er en nydelig dynamikk i sound så vel som det visuelle og gjør opplevelsen total, løssluppen og leken.

Temperaturen stiger ytterligere når anerkjente Luciana Mancini entrer scenen. Svenskfødte Mancini har chilenske røtter og gjør den latinamerikanske stemningen som fyller rommet til å ta og føle på.

Sangskattene ble funnet i bolivianske kirker og stammer fra tiden da spanjolene skulle kristne indianerne i Latin-Amerika. De tok med seg sin egen kunstmusikk fra Spania og blandet den med den lokale musikken til indianerne. Resultatet ble et spennende, eksotisk musikalsk møte. Fylt til randen av svingende og rytmiske elementer som kan friste selv den mest innadvendte gjest til impulsiv dans og spontane jubelrop.

Musikken blir fremført i versjoner på skreddersøm av ensemblets egen Stian Aareskjold, og på en kombinasjon av historiske og moderne instrumenter, noe som kjennetegner Det Norske Blåseensemble. Den faste besetningen er for anledningen utvidet med zinke/cornetto og gitar.

God fornøyelse!