Romantisk opera

Stykkene i denne konserten er valgt ut for å gi en følelse av håp. Her får du lett og optimistisk musikk fra blant annet Carmen, Romeo og Julie, og Peer Gynt.

Konsert 20 av 24 i HaldenSessions

Store stemmer og store følelser

Det er ikke til å nekte for at mange av kjærlighetshistoriene i opera ender tragisk. Likevel må det være lov å krysse fingrene for en lykkelig slutt. I denne konserten får du høre romantisk musikk fra blant annet Carmen, Romeo og Julie, og Peer Gynt, som er valgt ut for å gi nettopp en følelse av håp.

Med en av landets fremste sopraner

På tre av stykkene får dirigent Per Kristian Skalstad og musikerne fra Det Norske Blåseensemble selskap av den fantastiske, unge sangerinnen Lydia Hoen Tjore. Hoen Tjore har på kort tid etablert seg blant landets aller fremste sopraner.

Fra dirigentstokk til fiolinbue

Vakre “Morgen!” av Strauss avslutter konserten. Arien er et av fire kjærlighetsdikt Strauss tonesatte som en bryllupsgave til kona, Pauline. Her bytter Per Kristian Skalstad for anledningen ut dirigentstokken med bue, og tar rollen som fiolinsolist.

Konserten er spilt inn under korona-nedstengningen våren 2021.

Dette får du høre:

I bryllupsgården, Peer Gynt
Edvard Grieg, arr: Stian Aareskjold 

Depuis le jour, Louise
Gustave Charpentier, arr: Stian Aareskjold 

Entr´acte, Carmen
Georg Bizet, arr: Stian Aareskjold 

Ah! Je veux vivre, Romeo and Julie
Carles Gounod, arr: Geir Holm

Intermezzo, Pagliacci
Ruggero Leoncavallo, arr: Stian Aareskjold

Morgen!
Richard Strauss, arr: Stian Aareskjold

Lydia Hoen Tjore
Sopran

Lydia Hoen Tjore (f. 1994) startet studiene ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium allerede som 17-åring, og gikk ut med en mastergrad i 2016. Sommeren 2018 fullførte hun studiene ved Operaakademiet i København, som en av de yngste studentene noensinne. I sesongene 2018/19 og 2019/20 har hun vært solistpraktikant ved Nasjonaloperaen.

Lydia har allerede gjort en rekke roller ved Den Norske Opera & Ballett, blant annet Kate Pinkerton i “Madama Butterfly” og Micaëla i “Carmen”. I 2017/18 medvirket hun i “Rigoletto” og “Alcina” ved Den Kongelige Opera i København. I flere år på rad før det har hun sunget ved Narnia-festivalen i Italia, der hun har gjort hovedrollene Susanna, Despina og Donna Elvira i Mozarts operaer.

Per Kristian Skalstad
Dirigent

Per Kristian Skalstad er utdannet fiolinist ved Norges musikkhøgskole, og fikk diplom i dirigering fra samme sted i 2002. Før debuten som dirigent, jobbet han som fiolinist i mange år. Han har lang fartstid i toneangivende ensembler som Oslo Strykekvartett og Det Norske Kammerorkester, i tillegg til at han har vært konsertmester i Den Norske Operas Orkester. 

Siden dirigentdebuten i 2002, har han etablert seg som en svært allsidig orkesterleder. Han dirigerer jevnlig alle de norske symfoniorkestrene, og har gjort en rekke balletter, operaer og orkesteropptredener i både Norge, Sverige, Tyskland og Østerrike.