dnbe_3D_no-svart-trykk
nett980x650

Det Norske Blåseensemble - Salongorkestret

Billetter

05.11
KL 19.00
Brygga kultursal - Halden
06.11
KL 19.00
Sarpsborg scene - Sarpsborg
Snart i salg
La oss gå i salong!
Fra slutten av 1920-tallet og frem mot årtusenskiftet ble det skapt musikk som passer ypperlig inn i et mindre orkesterformat. Det Norske Blåseensemble lar november starte med en svingende og innholdsrik salongkonsert, hvor publikum inviteres til å la rytmene gi kroppen overraskelser i en konsert hvor det blir umulig å sitte stille. Kvelden byr på noe for enhver smak og det lyttende øret får servert både Fritz Kreislers «Liebesleid» og muligheten til å la seg forføre av sensuelle smektende argentinske rytmer i Astor Piazzollas «Libertango.»
Duoen Kurt Weill og Bertolt Brecht får elskere av musikkteater til å bruse med fjærene og Det Norske Blåseensemble byr på utdrag fra Tolvskillingsoperaen, hvor Weills musikk får solorollen. På vei mot 30-årene var verden preget av gryende nye politiske strømninger. Tolvskillingsoperaen er et fint bilde i historiebøkene, et utsnitt fra en tid der både idealisme og pessimisme levde side om side. Lytt til rytmene, pulsen og taktfastheten – og la deg forføre av blåserne i denne seansen.

I sommer døde filmkompisten Ennio Morricone, som sto bak mer enn et halvt tusen store verk for TV-serier og filmer, der han toppet sin karriere på midten av 80-tallet med Gabriel’s Oboe, som er perfekt for et salongsorkester. Det Norske Blåseensemble hyller Morricone med kjærlighet, med utdrag fra filmen Cinema Paradiso.

Konserten inneholder massevis av overraskelser, og det blir også spinnvilt lekent når ensemblet spiller Helge Sundes «Tusenbeindansen».

La det swinge!

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble,

Andre relaterte konserter

TheMission980x650
Klassisk
Det Norske Blåseensemble - Renessansebandet
13.11, 18.11
Halden, Moss
Kjøp billett / LES MER