dnbe_3D_no-svart-trykk
01_V%C3%A5rprogram-2020Tysklandsturne

Elbphilharmonie og tysklands turné AVLYST!

Billetter

Elbjazz med Mathias Eick
Vi er så stolte over å kunne samarbeide med den internasjonalt prisbe-lønte norske jazzmusikere, trompetisten Mathias Eick. Samarbeidet, som ble innledet tidlig i 2019, fortsetter nå ut i verden til blant annet den tyske jazzfestivalen Elbjazz. Elbjazz er en av Europas mest velren-nomerte jazzfestivaler, og finner sted i Hamburg. Erlend Skomsvoll har rekomponert Mathias Eicks musikk på en vakker måte som skaper et unikt møte mellom en jazzmusiker og et klassisk blåseensemble.
Samspillet med Mathias Eick ble så mye mer enn bare en konsert. Et musikalsk møtsom ble til magi, på scenen og, ikke minst, for publikum. Da vi presenterte dette prosjektet for ElbJazz før sommeren tok det ikke mange minuttene før de sa «Dere skal til Hamburg», forteller Thorstein Granly, stolt direktør for Det Norske Blåseensemblet, - med Erlend Skomsvoll sin «rekomponering» av Mathias sitt musikalske landskap fikk vi akkurat det vi var ute etter. Skomsvoll lager en vev av melodier og solopartier fra Mathias sine innspillinger utbrodert til en musikalsk topografi der hans sletter og åser fortsatt er tilstede, men der fargene og perspektivene tilhører det unike møter vi skaper sammen.             
For mange er navnet «Ravensburg» synonymt med avanserte puslespill, gjerne med tusen biter. For Eidsfoss, Vestfold-musikeren Mathias Eick (40) kommer «Ravensburg» med tillegget at han og familien hans hver jul mottok et «Ravensburg»-puslespill fra sin tyske bestemor. Eick har med dette utgangspunktet valgt å kalle sitt fjerde album for den svært velrennomerte tyske jazz/ samtidsmusikk-etiketten ECM Records for Ravensburg,inneholdende komposisjoner med titler som «Family», «Children», «Parents» og «For my Grandmother», ved siden av selve tittelkuttet. Eick sier selv at han ser på puslespill som en metafor for livet. Matthias Eick vokste opp i en usedvanlig musikk-interessert familie, der både mor, far og søsken spiller og synger. Han begynte således med pianotimer allerede som femåring og som seksåring plukket han opp trompeten. Eick spiller bass, gitar, vibrafon og piano ved siden av sitt hovedinstrument. Han har sin utdannelse fra jazzlinja ved NTNU i Trondheim, der han har vært medlem av Trondheim Jazzorkester. Et ensemble som har samarbeidet med giganter i jazzhistorien som Chick Corea. 
            
I 2006 mottok Matthias Eick en bemerkelsesverdig pris, som «Verdens Beste Unge Jazztalent», utdelt av to internasjonale jazz-organisasjoner. Ved siden av en betydelig pengesum medførte utnevnelsen også spillinger på noen av verdens ledende jazzfestivaler; «Montreal Jazz», «Montreaux Jazz» og «Monterey Jazz». To år senere solodebuterte han på ECM med albumet The Door. Fra 1998 til 2014 var Eick også medlem av avantgarde jazz/ rock-bandet Jaga Jazzist, kanskje Norges mest kreative utklekkings-institusjon for unge musikere med talent og ambisjon til å krysse sjanger-grenser. Dette får Eick også utvikle som medlem av bandet til den franske perkusjonisten/ trommeslageren Manu Katché. Eick har også bidratt på plater med en lang rekke store norske rockartister, som Turboneger, Dum Dum Boys, Motorpsycho og Bigbang, ved siden av over hundre plater med artister over et bredt spekter.  Han har turnert med Thomas Dybdahl og den amerikanske gitaristen Mike Stern (Miles Davis band). På sine soloplater har Eick bragt inn eliten av norske jazzmusikere, deriblant Audun Kleive, Jon Balke, Audun Erlien, Stian Carstensen, Tore Brunborg og trommeslageren Thorstein Lofthus. 
 
Matthias Eick har mottat «Statoilstipendet» under by:larm i 2009 og Norges største jazzpris, «DNB-prisen», på tre hundre tusen kroner, under Kongsberg Jazzfestival i 2014. 
 
«Ravensburg»-konsertene er arrangert og dirigert av Erlend Skomsvold, norsk pianist utdannet ved NTNU i Trondheim. Skomsvold mottok «Spellemannprisen» i 2014 for utgivelsen  Holberg Variations i klassen «Klassisk» sammen med 1B1 og pianisten Christian Ihle Hadland, en musiker som nylig samarbeidet med Ensemblet. 
            
Sommerens «Ravensburg»-konserten finner sted under jazzfestivalen ElbJazz i Hamburg 5.-6. juni, i verdens mest spektakulære konsertsal «ElbFilharmonie». 

Medvirkende

Mathias Eick - trompet/komponist
Erlend Skomsvold - musikalsk leder/pianist/rekompositør
Det Norske Blåseensemble

Andre relaterte konserter