dnbe_3D_no-svart-trykk
01_V%C3%A5rprogram-2020Nasjonalromantiske_jpg

Nasjonalromantiske perler - AVLYST!

Billetter

Nostalgi, stolthet og kjærlighet
Vi klarer ikke slippe festfølelsen fra Nasjonaldagen, og tar feiringen videre med en hyllest til den norske musikkarven. Vi fremfører stykker som fremkaller nostalgi, stolthet og kjærlighet. Etter denne konserten skal publikum møte vårkvelden varme om hjertet av glede over å tilhøre en nasjon med en så rik musikkhistorie. Begge konsertene under eminent direksjon av Bjarte Engeset.
Bjarte Engeset var Det Norske Blåseensemblets første kunstneriske leder ved opprettelsen i 2003 og frem til 2006. I den perioden spilte Blåseensemblet inn fire CDer med musikk av Oscar Borg, marsjkomponisten som selv var musiker i Fredrikshalds 1ste Brigades Musikkorps, det militære orkesteret som var forgjjnger til 1ste. Divisjons musikkorps (derav «Divisjonsmusikken») og til slutt Forsvarets Distrikstmusikkorps Østlandet. 
            
Engeset er utdannet dirigent fra Sibeliusakademiet i Helsinki og er for tiden «Kunstnerisk leder og musikkdirektør» ved Den Kongelige Norske Marines Musikkorps i Horten. Han har dirigert mange store orkestre både i Europa, USA og Russland og har over 40 CD-utgivelser på CVen.
            
Aleksander Nohr, baryton, er utdannet ved NTNU i Trondheim og ved Operaakademiet i København, der han ble uteksaminert i 2012. Samme året debuterte han på Den Kongelige Danske Opera i rollen som Dancairo i Bizets Carmen.  Han er godt i gang med å bekle store roller, inkludert oppdrag for både den Norske og Danske Opera. 

Medvirkende

Bjarte Engeset - dirigent
Alexander Nohr- solist
Det Norske Blåseensemble

Andre relaterte konserter

01_V%C3%A5rprogram-2020Nasjonaldag_jpg
Klassisk
Parkkonsert og Gallakonsert AVLYST!

Kjøp billett / LES MER
01_V%C3%A5rprogram-2020%C3%85rstidene_jpg
Klassisk
Årstidene - Vivaldi AVLYST!

Kjøp billett / LES MER