dnbe_3D_no-svart-trykk
01_V%C3%A5rprogram-2020Nasjonaldag_jpg

Parkkonsert og Gallakonsert AVLYST!

Billetter

Ja, Vi elsker!
Det er med glede og stolthet vi kan si at Det Norske Blåseensemblet har blitt en viktig del av Nasjonaldagsfeiringen i Halden. Tradisjonen tro spiller vi to konserter denne dagen; både i Busterudparken på dagen og Brygga Kultursal på tidlig kveld. Begge konsertene under eminent direksjon av Bjarte Engeset.
Bjarte Engeset var Det Norske Blåseensemblets første kunstneriske leder ved opprettelsen i 2003 og frem til 2006. I den perioden spilte Blåseensemblet inn fire CDer med musikk av Oscar Borg, marsjkomponisten som selv var musiker i Fredrikshalds 1ste Brigades Musikkorps, det militære orkesteret som var forgjenger til 1ste. Divisjons musikkorps (derav «Divisjonsmusikken») og til slutt Forsvarets Distrikstmusikkorps Østlandet. 
 
Engeset er utdannet dirigent fra Sibeliusakademiet i Helsinki og er for tiden «Kunstnerisk leder og musikkdirektør» ved Den Kongelige Norske Marines Musikkorps i Horten. Han har dirigert mange store orkestre både i Europa, USA og Russland og har over 40 CD-utgivelser på CVen.
 
Aleksander Nohr, baryton, er utdannet ved NTNU i Trondheim og ved Operaakademiet i København, der han ble uteksaminert i 2012. Samme året debuterte han på Den Kongelige Danske Opera i rollen som Dancairo i Bizets Carmen.  Han er godt i gang med å bekle store roller, inkludert oppdrag for både den Norske og Danske Opera. 
 

Medvirkende

Bjarte Engeset - dirigent
Alexander Nohr - solist
Det Norske Blåseensemble

Andre relaterte konserter

01_V%C3%A5rprogram-2020Nasjonalromantiske_jpg
Klassisk
Nasjonalromantiske perler - AVLYST!

Kjøp billett / LES MER
01_V%C3%A5rprogram-2020%C3%85rstidene_jpg
Klassisk
Årstidene - Vivaldi AVLYST!

Kjøp billett / LES MER