dnbe_3D_no-svart-trykk

Rules of Behaviour IV - Måne og Sol

Billetter

23.10
KL 19.00
Egil Hovlandfestivalen 2020 - Fredrikstad Domkirke -
30.10
KL 19.00
Brygga kultursal - Halden
Hvem våger mest og utfordrer egne grenser? I denne konserten vil vi kanskje få svaret....
I Rules of Behaviour IV - Måne og Sol får musikerne i Det Norske Blåseensemble frie tøyler. Kurator Geir Lysne og Artist in Residence Michael Wollny har på generøst vis valgt å overlate regien til hver av de 22 musikerne - og de skal nå være alene på scenen. Sanntidsmusikkens regler skal skrives av musikerne selv, og med 22 forskjellige personligheter, med de styrker og svakheter som dette ensemblet besitter, får publikum et unikt innblikk i orkesterets indre liv. Før musikerne entrer scenen, har hver og en vært på en lang musikalsk vandring, som de i kveld får fri mulighet til å presentere. 
Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Organisten Egil Hovland komponerte i 1974 melodien til salmen Måne og Sol. Han mente melodien kom til ham som en åpenbaring: 

«Jeg stod med et noteark i hånden, og var mest forundret over synet. Etter hvert "landet" de små engelene som noter på arket, og der de falt ned, sto melodien til "Måne og sol" notert. Det var bare for meg å renskrive det».

I kveldens konsert vil vi oppleve åpenbaringer i form av improvisert musikk når Det Norske Blåseensemble gir seg i kast med nettopp denne melodien. 

Ved improvisasjon må musikerne kjenne sitt instrument til fingerspissene, denne symbiosen er en forutsetning. Fokuset i denne konserten vil ligge hos alle de individuelle musikalske stemmene som sammen bidrar til å bli en unik sanntidsopplevelse. Musikerne vil stille hverandre spørsmål, stadig nye spørsmål. Noen spørsmål vil besvares, noen spørsmål vil bli liggende ubesvarte og noen spørsmål vil få et ubehagelig svar. Kurator Geir Lysne, og Artist in Residence Michael Wollny som vanligvis følger musikerne i Sanntidsprosjektet har denne gangen overlatt alt til musikerne selv. Det Norske Blåseensemble får i denne konserten frie tøyler, og må klare seg på egen hånd.

Med utgangspunkt i nettopp «Måne og Sol» skal musikerne improviserer frem denne konserten. Saxofonist Kristin Haagensen sier: «Tanken er at konserten kulminerer i vår egen utgave av Måne og Sol. Publikum vil nok kjenne den igjen selv om den kanskje blir litt annerledes.»

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble

Konserter i samme genre

DNBE_Jul_B%C3%B8rud_980x650_grafikk
Session
Julekonsert
11.12, 12.12, 15.12, 16.12
Moss, Halden, Sarpsborg, Fredrikstad
Kjøp billett / LES MER
Det%20Norske%20Bl%C3%A5seensemble%20Foto%20Veronica%20van%20Groningen
Sanntid
Rules of Behaviour IV - Måne og Sol
23.10, 30.10
Halden
Kjøp billett / LES MER
bilde3
Session
Det Norske Blåseensemble - Fredrikstensekstetten
20.11, 21.11
Halden
Kjøp billett / LES MER