Cathrine Winnes er dirigent og musikalsk innovatør. Hun er en aktiv talsperson for et mer inkluderende repertoar i musikkverdenen. Winnes har samarbeidet med en rekke fremstående nordiske orkestre og teatre, og opptrådt som dirigent og programleder i sin egen TV-serie.

Siden 2015 har Cathrine vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for The Swedish Wind Ensemble. Sammen med ensemblet har hun spilt inn all Igor Stravinskys musikk for blåsere, med den anerkjente pianisten Peter Jablonski som solist.

Cathrine har samarbeidet med en imponerende liste av orkestre, som Oslo-filharmonien, Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Kringkastingsorkesteret, Bergen filharmoniske, Odense Symfoniorkester, Arktisk filharmoni, Norrköping’s Symfoniorkester, Helsingborg Symfoniorkester og Bogotá Symphony Orchestra.

I tillegg har hun dirigert operaforestillinger ved den Kungliga Operaen i Stockholm, the Estonian National Opera, Göteborgs Opera, Malmö Opera og Norrlands Opera.

Cathrine har også markert seg med sine dristige programvalg. Disse inkluderer sjelden fremført romantisk musikk og glemte mesterverk fra det 20. århundre. Med fokus på verker av kvinnelige komponister som Lili Boulanger og Grażyna Bacewicz. Hun har også urfremført flere samtidsverk.

Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, der hun studerte under veiledning av Ole Kristian Ruud, samt en utdanning fra Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm, hvor hun studerte med Jorma Panula. Winnes er en betydelig kraft innen den nordiske musikksfæren.