Christoffer Nobin er en av de mest verdsatte og ettertraktede skandinaviske dirigentene i sin generasjon, kjent for sin naturlige og inspirerende måte og evne til å jobbe i enhver sjanger.

Han startet som klassisk sanger og komponist før han begynte å dirigere. Som sanger reiste han verden rundt som medlem av flere meget suksessrike kammerensembler og kor, blant annet Svanholm Singers som ble kalt det beste mannlige kammerkoret i verden. Som komponist har han skrevet flere operaer og musikaler og er også viden kjent som en av de beste arrangørene av orkestermusikk i Sverige

Christoffer fullførte dirigentstudiet med diplom i orkesterdirigering ved Musikkonservatoriet i København, og studerte hos professorene Gaincarlo Andretta, Giordano Bellincampi og Michael Schønberg. Han har jobbet som assisterende dirigent for så kjente dirigenter som Paavo Järvi, Louis Langrée og Pier Giorgio Morandi. Han er alumni fra tenketanken Young Thoughts on Music, han underviser i dirigent ved Kungliga Musikkonservatoriet i Stockholm, og han fungerer som spesialrådgiver på musikk for Stockholms stad.

I 2017 ble Christoffer utnevnt til musikksjef og kunstnerisk leder for Nordisk Blåseensemble, og fikk fornyet kontrakten i 2020. Utenfor Skandinavia har Christoffer dirigert konserter, turneer og innspillinger i Japan, Tyskland, Ungarn, Østerrike, England, Frankrike, Slovakia og USA.