Eivind Aadland er en av Nordens mest anerkjente dirigenter. Han har et nært forhold til Oslo-filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Göteborgs Symfoniorkester og Svenska Kammarorkestern. Fra 2004 til 2010 var han sjefsdirigent og kunstnerisk leder for Trondheim Symfoniorkester. Nå har Eivind inntatt de samme rollene i Tasmanian Symphony Orchestra, og fornyet nylig kontrakten med orkesteret han dirigerte for første gang i 2018.

Hans musikalske nysgjerrighet har resultert i en innholdsrik diskografi. Eivinds kreativitet går også utenfor musikkens grenser. Han har en forkjærlighet for visuell kunst og samarbeidet med billedkunstnere i flere produksjoner. Eivind har blant annet sammen med billedkunstner Alexander Polzin, skapt en ny og egen orkesterversjon av Peer Gynt.

Eivind har et brennende engasjement for unge musikere og dirigenter, og har samarbeidet med flere i inn- og utland. Han har også samarbeidet med Blåseensemble en rekke ganger. Eivind var blant annet dirigent på albumet til Det Norske Blåseensemble, Beethoven/Haydn, som ble gitt ut våren 2023.