Ensemble MidtVest (EMV) arbeider i skjæringspunktet mellom tradisjonelle kammerkonserter og nye innovative formater. EMV utfordrer kammermusikkens uttrykksmuligheter, og utfolder de siste 500 årene med klassisk repertoar og fri improvisasjon.

De ønsker å skape et personlig forhold til publikum og gjøre den musikalske opplevelsen nær og relevant for et bredt publikum. Dette gjelder både når de møter publikum i – og utenfor konsertsalen.

EMV spiller nærmere 100 konserter i året i inn- og utland. De samarbeider jevnlig med høyprofilerte musikere. Fra 2014-2018 var den anerkjente fagottisten Sergio Azzolini tilknyttet som kunstnerisk konsulent for ensemblet med fokus på barokk og tidlig klassisk musikk.

I tillegg til tradisjonell kammermusikk jobber ensemblet med klassisk improvisasjon for å skape sitt eget musikalske språk. I den forbindelse var den kjente jazzpianisten Carsten Dahl tilknyttet som kunstnerisk konsulent fra 2007-2017. Sammen med Dahl har musikerne utviklet sin musikalske intuisjon og individualitet gjennom klassisk improvisasjon.

Ensemble MidtVest har spilt inn 23 CD-er. Innspillingen av Mozart og Brahms pianokvartetter har tidligere vunnet DRs P2-pris for årets beste danske CD-utgivelse. I 2020 ble det kritikerroste albumet «Whirl’s World» med verk av Per Nørgård nominert til en Grammofonpris.

EMV ble etablert i 2002 og består av ni klassiske musikere: en stryketrio, en blåsekvintett og en pianist. EMV holder til i kunstmuseet HEART – Herning museum for samtidskunst, som rommer både øvingslokaler og en konsertsal. De er et av Danmarks basisensembler og er støttet av Statens Kunstfond og de tre kommunene Herning, Holstebro og Struer.