Odd René Andersen kommer fra Fredrikstad og har jobbet som profesjonell vokalist og musiker siden 1990. Han er vokalist i det kritikerroste bandet Dreampolice. De har gitt ut plater i Japan, Tyskland, Canada, Benelux i tillegg til Norge.

Odd René ga ut sin første soloplate i 1995 da han signerte med EMI Music, den gang under navnet René Andersen. Siden da har han gitt ut masse musikk og figurert i flere TV-programmer. Han har delt scene med store navn som Paul McCartney, Tina Turner og Joe Cocker. Han har også skrevet filmmusikk til filmer som One night at McCools, Hamilton og Lange flate baller .

Hans rykte som livevokalist overgår de aller fleste og blir i dag betraktet som Norges soulkonge. Han har en helt unik formidlingsevne og tolker alle låter og musikkstiler elegant og stilsikkert. Som entertainer er han enestående med sin naturlige måte å kommunisere med publikum på.

I de senere år har han satt opp eget show som han har kalt My Motown, der har han tolket og fremført låter fra det berømte plateselskapet, Motown Records fra Detroit. Publikum og presse er over seg av begeistring. Høsten 2023 vant Odd René Stjernekamp.