To jenter holder hverandre i hendene og danser til musikken som de fargerike dyrene spiller i barnehagegården. Det er god stemning og sola skinner om kapp med små mennesker som klapper og følger med på det som skjer. Jentene er 5 og 3 år. De har aldri før sett en frosk spille trompet eller en ku med blonde fletter. Det var veldig moro sier 5-åringen når konserten er ferdig.

Moro på barnehageturné i Halden

Denne uka har vært på barnas premisser i Det Norske Blåseensemble. De aller minste har fått besøk av orkesteret bestående av hane, frosk, løve, ku og bjørn med hvert sitt instrument. Ensemblet har turnert rundt i mange av Haldens barnehager og spilt foran glade og dansende små. Dette er noe av det fineste vi gjør, og denne gjengen er jo også et veldig ærlig publikum, sier Torild Berg, trombonespillende løvinne i Det Norske Blåseensemble.

Rotter har invadert Fredriksten festning

I tillegg til barnehagekonserter, har det i løpet av kort tid oppstått et aldri så lite utbrudd med rotter på Fredriksten festning i Halden. Vi finner dem hele veien fra parkeringsplassen og inn til indre festning. Store kullsvarte rotter som sniker rundt hjørnene. Heldigvis er selveste rottefangeren fra Hameln på plass i Nedre Magasin. I regi av Pianostredet Figurteater blir rottene tatt hånd om ved hjelp av skyggeteater, hånddukker og 4 musikere fra Blåseensemblet. Det hele utgjør en rustikk, middelaldersk og litt mystisk stemning som både barn og voksne ser ut til å sette stor pris på!

https://kandusi.no/rottefangeren-pa-festningen/
Les mer om Rottefangeren i kanDusi