Med rik erfaring fra kulturbransjen tar Barbara Linnea Peters fatt på jobben som ny programsjef i Det Norske Blåseensemble. 

Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle i orkesteret, og samarbeide tett med musikerne, administrasjonen og kuratorer om å skape varierte og spennende musikkopplevelser for publikum, sier Peters.

Peters er 30 år og har bred erfaring fra kulturlivet i inn- og utland. Hun har en utøvende bachelor i obo fra Norges Musikkhøgskole, i tillegg til en bachelor i Creative Industries Management fra Handelshøyskolen BI.

Hun har jobbet som produsent for flere ensembler, festivaler og Ungdomssymfonikerne. For sistnevnte var hun også fungerende daglig leder. De siste årene har Peters bodd i Berlin og jobbet som production manager for Young Euro Classic. I 2023 flyttet hun tilbake til Norge og har siden oktober vært engasjert som programkoordinator i Blåseensemblet. 

I år var hun en av søkerne på stillingen som programsjef og fikk den. Hun startet i rollen i midten av mars. Programsjefen er en del av ledergruppen.

Nå skal Peters lede den kunstneriske planleggingen av alle orkesterets konserter og oppsøkende virksomhet i tett samarbeid med programrådet. 

Dette er en spennende jobb som gir meg muligheten til å jobbe med kreative musikere i et utrolig flott orkester med en enorm sjangerbredde. Jeg gleder meg til å være med på å videreutvikle fremtidens orkester – som må være fleksible, kreative og modige i sin kunstneriske aktivitet, sier Peters.