DET NORSKE BLÅSEENSEMBLE MED MATHIAS EICK KLARE FOR ELBJAZZ2021!


Elbjazz i Hamburg har siden starten i 2010 etablert seg som en av de største jazzfestivalene i Europa. Festivalen trekker årlig til seg ca 20.000 publikummere fordelt på to festivaldager og 10 ulike scener. Festivalområdet er Hamburg havn, med byens nye stolthet Elbphilharmonie som et naturlig midtpunkt. På kvelden 5. juni 2020 står Det Norske Blåseensemble på hovedscenen i Elbphilharmonie sammen med den internasjonalt anerkjente jazztrompetisten Mathias Eick. Musikken som fremføres er Eicks egne komposisjoner, rekomponert for Det Norske Blåseensemble av Erlend Skomsvoll.

Dette er en stor anerkjennelse! Vi er stolte av prosjektet vi har skapt sammen, samspillet med Mathias ble så mye mer enn bare en konsert. Et musikalsk møte, som ble til magi både på scenen og ikke minst for publikum. Da vi presenterte prosjektet for Elbjazz før sommeren tok det ikke mange minuttene før de sa «dere skal til Hamburg», sier Thorstein Granly, stolt direktør for Det Norske Blåseensemble. 

Under de første samtalene med Mathias om et mulig prosjekt sammen var vi raskt enige om at et slik prosjekt krever en musikalsk arrangør og orkesterleder som klarer å fargelegge et unikt møte mellom en jazzmusiker og et klassisk blåseensemble. Erlend Skomsvoll takket ja, og gjennom sin rekomponering av Mathias sitt musikalske landskap fikk vi akkurat hva vi var ute etter. Skomsvoll lager en vev av melodier og solopartier fra Mathias sine innspillinger – utbrodert til en musikalsk topografi der Eicks sletter og åser fortsatt er til stede, men der fargene og perspektivene tilhører det unike møtet vi skaper sammen, fortsetter Granly.

Mathias Eick har gjennom sin karriere mottatt høythengende priser som International Jazz Festivals Organizations «International Jazz Talent», Statoilstipendet og DNB-prisen. Etter endt utdannelse ved Jazzlinja ved NTNU i Trondheim gjorde han stor suksess i samarbeid med artister som Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea, Jaga Jazzist, Iro Haarla, Manu Katché, Elvira Nikolaisen og Jacob Young. I 2008 slapp Eick sitt første soloalbum for ECM, The Door, og har siden turnert verden rundt med ulike konstellasjoner og prosjekter. Som trompetist, vibrafonist, kontrabassist, gitarist eller pianist har multiinstrumentalisten Eick bidratt på langt over 100 innspillinger. 

Utrolig rått å få spille med Det Norske Blåseensemble i en av verdens vakreste konsertsaler!
– Mathias Eick 
Foto: Thomas Johannessen

Erlend Skomsvoll er jazzmusiker, pianist, keyboardist, komponist, arrangør og dirigent. Han er kanskje særlig kjent som pianist i den populære kvartetten Come Shine. For Molde-festivalen i 2000 arrangerte han en rekke av Chick Coreas komposisjoner for stort orkester. Arrangementene ble fremført med Corea som solist på piano. Han har samarbeidet flere ganger med Trondheim Jazzorkester, og ellers samarbeidet med blant andre Pat Metheny, Nils Petter Molvær, Kaizers Orchestra og Madrugada. Han mottok Spellemannsprisen for sine «Holberg variasjoner» sammen med Kammerorkesteret 1B1

Program for Elbjazz 2021: https://elbjazz.de/en/festival/mathias-eick-norwegian-wind-ensemble–0