Marius Neset og Erlend Skomsvoll

Det blir fengende rytmer og leken jazz når musikere fra Det Norske Blåseensemble gjestes av to prisbelønte og bunnsolide navn fra den norske jazzscenen.

Konsert 17 av 24 i HaldenSessions

Neset tolket av Skomsvoll

Saksofonist Marius Neset har raskt etablert seg som en av landets mest internasjonalt kjente og anerkjente jazzmusikere. I tillegg til å være en helt spektakulær saksofonist, er han en spennende komponist. I musikken tar han vare på den grunnleggende musikalske jazztradisjonen, samtidig som han setter et tydelige særpreg. I denne konserten er tre av stykkene hans tolket av multitalentet Erlend Skomsvoll, som også vil være spillende leder. 

Dette får du høre:

Pragues ballet
Marius Neset, arr: Erlend Skomsvoll

Sane
Marius Neset, arr: Erlend Skomsvoll

A day in a Sparrow life
Marius Neset, arr: Erlend Skomsvoll

Marius Neset
Saksofonist og komponist

Marius Neset og saksofonen hans har raskt tatt jazz-verdenen med storm. Marius ble født i Bergen i 1985. Sommeren 2002 studerte han ved Berklee College of Music i Boston, før han begynte på Rhythmic Music Conservatory i København. Her mottok han i 2010 et Advanced Postgraduate Diploma i musikk. Marius har allerede rukket å  opptre på prestisjetunge arenaer i både inn- og utland, og har delt scenen med anerkjente jazzartister som Django Bates, JazzKamikaze, Trondheim Jazz Orchestra, Arild Andersen, Marcus Miller, Chick Corea, Ivo Neame, Jim Hart, Petter Eldh, Lionel Loueke og Anton Eger, for å nevne noen. 

Diskografien hans inkluderer nesten et dusin soloalbum, og han blir stadig mer etterspurt som komponist av verk for konserthus. Neset har opptrådd i konsertsaler som Kölner Philharmonie, Elbphilharmonie Hamburg, Berliner Philharmonie, LSO St Luke’s og Queen Elizabeth Hall, og har spilt med en lang rekke anerkjente orkestre og klassiske musikere. Han har høstet utallige nominasjoner og priser for sine opptredener og utgivelser, inkludert Spellemannprisen for bestillingsverket «Lion» i 2014 og en ECHO-pris i Tyskland for albumet «Snowmelt» i 2017.

Erlend Skomsvoll
Arrangør, komponist og pianist

Erlend Skomsvoll er en prisbelønt jazzmusiker – pianist og tubaist, komponist, dirigent og arrangør, som har en stor nysgjerrighet og glede over mange musikalske stilretninger. Han er utdannet ved Jazz-linja, på det som er dagens Institutt for musikk på NTNU. Her ble han i 1998 en sentral figur i gruppa Come Shine, som er kjent for sine fantasifulle og nyskapende tolkinger av jazz-standarder. I 2000 ble han ansatt i Norsk kulturråds aspirantstilling ved Midt-norsk jazzsenter, og har derved fungert som en sentral utøver, dirigent og arrangør for Trondheim Jazzorkester.

Erlend komponerer alt til sitt eget «Skomsvoll Orkester», som ble etablert 1996. Dette ble i 2004 videreført i «Skomsork». Bandet ble nominert til Spellemannsprisen for albumet med samme navn i 2004. I 2014 ga Skomsvoll ut albumet Holberg Variations sammen med Christian Ihle Hadland og 1B1. Her tar strykeorkester sammen med piano for seg Edvard Griegs kjente Holberg Suite i en improvisatorisk lek. Albumet vant Spellemannsprisen i 2014 i klassen klassisk. Han har også mottatt Spellemannsprisen i kategorien jazz med Come Shine for albumet «Do do that voodoo».

Skomsvoll mottok Buddyprisen, norsk jazz høyeste utmerkelse, i 2015. Denne fikk han ikke minst på grunn av hans retolkninger av musikken til Chick Corea i 2000, og at han med dette også grunnla suksesshistorien til Trondheim Jazzorkester