dnbe_3D_no-svart-trykk

Play something impossible

Billetter

09.10
KL 19.00
Moss kulturhus - Moss
11.10
KL 19.00
Sarpsborg Scene - Sarpsborg
14.10
KL 19.00
Brygga kultursal - Halden
Det Norske Blåseensemble spiller Zappa
«Play something impossible» var marsjordren Frank Zappa ga sine egne musikere og mon tro om ikke spillende leder Stian Aareskjold har gitt samme instruks foran Det Norske Blåseensemble sin forrykende Zappahyllest. Vel møtt til Zappa sitt rike og gled deg til låter som «The Duke of Prunes» «Uncle Meat», «The Dog Breath Variations», og kveldens versjon av «The Black Page» der Det Norske Blåseensemblet smeller til med en deilig balanse mellom improvisasjon og Zappas komposisjon.
Zappa_980x650
«Frank Zappa har vært viktig for meg lenge, jeg oppdaget hans musikk allerede på videregående skole. Jeg ble da introdusert for «The Black Page» fra plata «Live in New York» på en fest. The Black Page er en legendarisk trommesolo som er komponert av Zappa, som senere skrev en melodi sammen med trommesoloen. Min første tanke var at dette ville jeg lære meg, og at det en gang i fremtiden skulle bli mulighet til å spille dette stykket på konsert. Mange år senere kom muligheten, da Stian Aareskjold ville arrangere et brass- og slagverkprosjekt. Da kom muligheten til å spille The Black Page på konsert sammen med mye annen bra musikk av Zappa.» Historien tilhører André Fjørtoft som spiller slagverk i Det Norske Blåseensemble. Drømmer blir til virkelighet når det inviteres til en hyllest til magikeren Frank Zappa, for noen tidenes beste låtskriver, gitarist og sanger. 

Zappa sin musikk inneholder referanser fra mange ulike genre, og den er satt sammen på en måte som er helt særegen. Han hentet inspirasjon fra de klassiske mestere Karlheinz Stockhausen, Edgard Varèse og Igor Stravinskij, iblandet jazz, pop og tidlig etterkrigsmusikk. Frank Zappa er umulig å sette i en musikalsk bås, og Det Norske Blåseensemble settes på stor prøve for alle instrumentgrupper. Det er likevel uunngåelig at dette er julekvelden for alle som elsker slagverk. Hele mulighetsrommet tas i bruk. Melodisk slagverk, congas og annen type perkusjon. Kompetanse på høyt nivå kreves når både melodiske linjer, akkorder og perkusjon skal sitte som støpt. Et syn både for øye og øre.
 

Medvirkende

Det Norske Blåseensemble,

Andre relaterte konserter